This week in NBA History: Kobe vs Mavs’: 62-61

Door

Dallas Mavericks v Los Angeles Lakers - Game One
De NBA bestaat bijna 70 jaar en kan daardoor terugkijken op een rijke geschiedenis. Elke donderdag duikt SportAmerika de geschiedenisboeken in, op zoek naar de meest opvallende prestaties van die week.

14 december
1962: In het duel tussen de Philadelphia Warriors en de Los Angeles Lakers scoren Wilt Chamberlain (63) van de Warriors en Elgin Baylor (50) van de Lakers de Philadelphia Warriors beiden meer dan 50 punten. Dit is slechts drie keer gebeurd in de NBA geschiedenis.

1975: Kareem Abdul-Jabbar pakt 29 defensieve rebounds in de 110-100 overwinning op de Detroit Pistons. Nog nooit pakte een speler zo veel defensieve rebounds.

1988: De Miami Heat verslaan de Los Angeles Clippers met 89-88, waarmee ze hun allereerste overwinning in de NBA binnen halen. Het debuutseizoen van het team uit South Beach begon dramatisch met zeventien nederlagen op rij. Pas elf jaar later evenaarden de Los Angeles Clippers het record voor de allerslechtste start ooit.

16 december
2006: Een catchy naam zoals The Malice at the Palace heeft het niet, maar de vechtpartij tussen de New York Knicks en de Denver Nuggets was er ook een om niet snel te vergeten. Met nog twee minuten te gaan beging Mardy Collins een harde overtreding op J.R. Smith, en de bom barste in een fractie van een seconde. Alle tien spelers players die op dat moment op het veld stonden werden weggestuurd, zeven spelers kregen een schorsing en beide teams kregen een boete van vijf ton.
https://youtu.be/wmIOEw_3yOI?t=5m8s

17 december
1991: De Cleveland Cavaliers verpulveren de Miami Heat met 148-80. De marge van 68 punten verbreekt het record van de Lakers, die op 19 maart 1972 met 162-99 wonnen van de Golden State on March 19, 1972.

2004: De Toronto Raptors-ster Vince Carter wordt getrade naar de New Jersey Nets voor Alonzo Mourning, Eric Williams, Aaron Williams en twee first-round draft picks. Carter maakte zich tot vijand van de Raptors-fans, omdat hij een trade aanvroeg.

18 december
2008: Portland Trail Blazers forward Brandon Roy schenkt zijn team de overwinning op de Phoenix Suns, door een career high 52 punten te scoren.
https://youtu.be/_yViWEJEsZk

19 december
1957: Zevenmaal All-Star Kevin McHale wordt geboren in Hibbing, Minnesota. McHale speelde zijn hele carrière bij de Boston Celtics, en pakte daar drie NBA titels.

2006: Allen Iverson wordt getrade van de Philadelphia 76ers naar de Denver Nuggets. The Answer haalde de 2001 NBA Finals met zijn Sixers.

20 december
2005: In de wedstrijd tegen de Dallas Mavericks scoort Kobe Bryant 62 punten in drie kwarten. De Mavericks scoorden 61 punten, waarmee Kobe de enige speler werd die in drie kwarten meer punten scoorden in zijn eentje dan een heel team.
https://youtu.be/qWcCVWpXInw

2006: New York Knicks forward David Lee scoort een game-winner met slechts een tiende seconde op de klok. Sinds de invoering van de Trent Tucker-regel werd gescoord met zo weinig tijd te gaan.

Foto: Gettty images/archief

Ook leuk om te lezen