Texas A&M verslaat Duke in sensationeel duel

Chick-fil-A Bowl - Duke v Texas A&MIn de Chick-fil-A Bowl stonden Duke en Texas A&M tegenover elkaar. Texas A&M onder leiding van quarterback Johnny ‘Football’ Manziel had al veel moois laten zien dit jaar en hoewel Duke lang onder de radar is gebleven, hadden ook de Bleu Devils laten zien een explosieve aanvallende ploeg te zijn. Het resultaat was één van de meest spectaculaire wedstrijden van dit seizoen. Uiteindelijk wisten de Texas A&M Aggies nipt te winnen met 52-48.

Eerste helft voor Duke

De eerste helft was zonder enige twijfel voor Duke. De Blue Devils, onder leiding van quarterback Anthony Boone, kwamen flitsend uit de startblokken. De verdediging van de Aggies was absoluut kansloos tegen de chirurgische precisie van Boone en consorten. Het resultaat na dertig minuten speeltijd was een onverwachte 38-17 voorsprong voor Duke.

Niet alleen was de verdediging van de Aggies kansloos, de aanval leek maar niet op gang te komen. Waar Johnny Manziel normaal moeiteloos zijn receivers weet te vinden, zaten ze nu totaal niet op dezelfde lijn. Manziel explodeerde aan de zijlijn zelfs in een tirade tegen zijn wide receiver Mike Evans.

Aan die tirade kwam echter snel een einde. Tot hun afschuw moesten Manziel en Evans namelijk toezien hoe Duke een Aggies punt wist te blokkeren, met als resultaat een uitstekende veldpositie en aansluitend een snelle touchdown. De blocked punt was niet het enige succes voor de Duke special teams in de eerste helft. Vlak voor rust wisten de Blue Devils Texas A&M ook nog compleet te verrassen met een onside kick.

Johnny Comeback

Dankzij aanpassingen in de rust kwam er een heel ander Texas A&M uit de kleedkamer. Aanvallend wist Manziel nu wel zijn receivers te vinden en de verdediging wist eindelijk Duke af te stoppen. Het begin van een ongekende comeback. Zeker de eerste Aggies touchdown in de tweede helft was ronduit sensationeel. Manziel ziet geen vrije receiver en wil gaan voor een run. Hij springt over een verdediger heen en bedenkt zich vervolgens, maakt ruimte en gaat alsnog voor de pass richting Travis Labhart.

Manziel1

En omdat het zo’n bijzondere play is, nogmaals vanuit een andere hoek:

manziel2

Johnny Manziel, goed voor 382 yards door de lucht en 73 over de grond in combinatie met in totaal 5 touchdowns, wist zijn Aggies terug te brengen tot 48-45 vijf minuten voor einde wedstrijd. Duke had nog alles zelf in de hand, maar ineens viel alles uit elkaar voor de Blue Devils.

Anthony Boone was 55 minuten foutloos geweest. Met 427 yards door de lucht, 27 yards over de grond en in totaal 4 touchdowns speelde hij een voortreffelijke wedstrijd, tot de laatste paar minuten. Drie minuten voor het einde van de wedstijd gooide hij een interception die door de Aggies de endzone ingelopen werd.

Bij het aansluitende balbezit van Duke had Boone deze fout nog recht kunnen zetten, maar na het halve veld over gestoken te zijn richting wat een winnende touchdown moest worden, ging hij opnieuw in de fout met een interception. Een fout die het einde van de wedstrijd zou betekenen en bij Boone een nare smaak achter zal laten. Duke had deze wedstrijd namelijk moeten winnen.

Al met al is de legende van Johnny Football dankzij deze wedstrijd alleen maar gegroeid. Waarschijnlijk was het wel de laatste wedstrijd van Manziel voor de Aggies. Iedereen neemt namelijk aan dat Manziel zich zal melden voor de aanstaande NFL draft. Een draft waarin hij samen met Teddy Bridgewater zal strijden om als eerste gekozen te worden.