Tebow en Broncos verslaan ook Jets

Door

De Denver Broncos hebben donderdagavond opnieuw weten te winnen. Ditmaal waren de New York Jets het slachtoffer. De ploeg van Rex Ryan had slechts vier dagen om zich voor te bereiden op het duel in Mile High stadium na de nederlaag zondag tegen de Patriots. Dat bleek niet genoeg.

Hét verhaal is echter niet de korte week van de Jets, maar de vierde winst voor de Broncos onder leiding van Tim Tebow. Vorige week werd er nog wat lachwekkend gereageerd op de manier waarop de Broncos de Chiefs hadden verslagen. Tebow voltooide in die partij slechts twee passes (waarvan één voor een touchdown) en de run first, second and third filosofie van de Broncos zou tegen een formidabelere verdediging zeker vastlopen.

Die theorie leek bevestigd te worden in Colorado. Maar evenals eerder tegen de Dolphins bewees Tebow dat je 55 minuten slecht kan spelen maar in de laatste vijf minuten nog steeds de winst binnen kunt halen. Dan moet het natuurlijk wel meezitten; maar ook de aanval van de Jets was ondermaats. Tebow kreeg de bal met nog vijf minuten te gaan, terwijl zijn Broncos maar tegen een kleine achterstand aankeken.

Tot op dat moment waren de enige twee touchdowns van de avond gescoord door een offensive lineman en een cornerback. Nadat Shonn Greene was uitgevallen met een ribblessure marcheerden de Jets naar de goalline van de Broncos, alwaar rookie Powell de bal losliet. De goede drive van Mark Sanchez werd toch nog beloond met een touchdown, toen Right guard Matt Slauson attent reageerde en in de endzone op de bal viel.

Vervolgens liet Sanchez zich van zijn andere kant zien, toen één van zijn passes werd onderschept door cornerback Andre Goodman, die vrije doortocht had naar de endzone. Een fieldgoal van Nick Folk gaf de Jets echter een nieuwe voorsprong; 13-10.

Met nog vijf minuten te gaan kreeg Tebow de bal. Dankzij twee goede rushes van de veel bekritiseerde quarterback kwamen de Broncos dichterbij. Receiver Dante Rosario kreeg nog net zijn handen onder een pass van Tebow. Het was één van de slechts negen passes van Tebow die aankwamen deze donderdagavond, maar wel een cruciale. Vanaf de twintig yard line sloeg Tebow vervolgens zelf toe. Safety Eric Smith kwam de defensive line versterken, maar mocht vervolgens achter Tebow aan. Smith’s tackle kwam te laat en met nog één minuut te gaan liep de quarterback de winnende touchdown binnen.

Het betekend de vierde overwinning van de Broncos sinds John Fox er praktisch toe werd gedwongen om Kyle Orton te vervangen met de mateloos populaire Tebow. Wonder boven wonder zijn de Broncos, na een 1-4 start aan de hand van Orton, nog niet dood en begraven in de AFC West. Voor de Jets breekt echter een moeilijkere tijd aan. Na de openbare kritiek die Ryan vorige week had op zijn quarterback Mark Sanchez, en diens matige spel deze week tegen de Broncos, rest de vraag in de New Meadowlands of Sanchez wel de franchise quarterback is die Ryan altijd in  hem gezien heeft.Foto: broncostalk.net

Ook leuk om te lezen