Bruins winnen zevende wedstrijd op rij

Door

De Boston Bruins zijn na een slechte start dit seizoen weer op het goede spoor geraakt. Afgelopen donderdag werd er via een 2-1 overwinning (na een shootout) op de Columbus Blue Jackets alweer de zevende achtereenvolgende zege geboekt. Door deze imposante streak hebben de Bruins de aansluiting met de top in de Northeast Division weer gevonden.

Voor de Blue Jackets ziet het er allemaal echter een stuk minder rooskleurig uit. Het team van coach Scott Arniel heeft nu vijf van de laatste zes wedstrijden verloren en heeft zelfs maar drie wedstrijden in het hele seizoen gewonnen tot dusver. Hiermee staan de Blue Jackets op een troosteloze laatste plek in de Western Conference, met al zeven punten achterstand op de plek boven hen.

In Boston was er donderdag overigens niet veel te merken van het verwachte niveauverschil. Sterker nog, na een doelpuntloze eerste periode kwamen de bezoekers in het tweede bedrijf zelfs op voorsprong via een power play-goal van Derek MacKenzie.

Lang kon Columbus echter niet genieten van de voorsprong want anderhalve minuut later was de stand alweer gelijk. Adam McQuaid kreeg de puck na slecht uitverdedigen aan de kant van de Blue Jackets en liet een wristshot los. Zijn schot werd vervolgens nog aangeraakt door een stick, waardoor goalie Curtis Sanford werd gepasseerd.

Vervolgens ontvouwde zich een waar goalieduel. Zowel Sanford als Tuukka Rask, de vervanger van Tim Thomas, liet prachtige staaltjes doelverdediging zien en de beide doelmannen waren in het restant van het duel niet te passeren. De wedstrijd moest uiteindelijk dus beslist worden door een shootout en hierin toonden de Bruins zich het coolst. Zij wisten namelijk twee keer te scoren uit de drie pogingen en de Blue Jackets maar één keer, waardoor de zevende overwinning op rij voor de mannen van coach Claude Julien dus een feit was.

„We speelden deze wedstrijd al stukken beter dan de voorgaande duels,” aldus de verliezende coach. „Natuurlijk gaan we voor de punten, maar dat moeten we stap voor stap doen. We moeten voortbouwen op ons spel van vanavond en zeker niet verslappen in de volgende wedstrijd.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Boston Bruins en de Columbus Blue Jackets:

Foto: thepuckdoctors.com

Ook leuk om te lezen