Raiders houden Wimbley in Oakland

Door

De Oakland Raiders hebben hun franchise tag op Kamerion Wimbley geplaatst.

Er werd ook met cornerback Stanford Routt en defensive tackle John Henderson een nieuw contract overeengekomen. Samen met het nieuwe contract met defensive end Richard Seymour, vorige week vastgelegd, zijn de Raiders enorm actief om zoveel mogelijk spelers te behouden.

De Raiders kregen vorig seizoen minstens 30 punten tegen in zes van hun acht verloren wedstrijden. Hun beste spelers vastleggen en uitkijken naar verbetering is dus prioriteit.

Wimbley zal volgend seizoen meer dan 10 miljoen dollar verdienen. ,,Kamerion is een groot talent en zowel hij als de Raiders zijn enthousiast over zijn contractverlenging,” zei head coach Hue Jackson.

Cornerback Nmandi Asomugha is een free agent die misschien niet meer bij de Raiders zal spelen volgend seizoen, dus Routt houden was een belangrijke zet.

Hij zal 35 miljoen dollar verdienen over de volgende drie seizoenen. ,,Routt is in zijn beste vorm,” zei bestuurslid John Herrera. ,,Hij is jong, amper 27, en heeft al zes jaar ervaring in de NFL. Hij is een van de vlugste cornerbacks in de liga en zijn beste jaren liggen nog voor hem.”

Henderson kreeg een contract van 2 jaar voor 8 miljoen dollar. Vorig seizoen had hij 30 tackles in negen wedstrijden, maar eindigde het seizoen met een voetblessure. Hij speelde al in twee Pro Bowls gedurende zijn tijd bij de Jacksonville Jaguars.

Foto: exposay.com

Ook leuk om te lezen