Walden (Packers) opgepakt vanwege mishandeling

Door

 

De Green Bay Packers kregen enkele dagen na hun elfde zege van het seizoen toch slecht nieuws te verwerken. Linebacker Erik Walden werd vrijdagnacht namelijk gearresteerd vanwege het mishandelen van zijn vriendin.

De 26-jarige Walden, bezig aan zijn tweede seizoen bij de laatste Super Bowl winnaar, zit minimaal tot maandag vast. Dit heeft te maken dat dit weekend een vakantieweekend is voor alle Amerikanen, waardoor de rechtbank ook gesloten is.

Volgens de Green Bay Press Gazette heeft de politie genoeg aanleiding om Walden langer vast te houden. ,,Wij hebben meerdere punten waarvan wij denken dat het gegrond is om de verdachte langer vast te houden,” liet een woordvoerder weten. Verder liet de woordvoerder weten dat de vrouw in kwestie aan haar hoofd en hand werd behandeld in het ziekenhuis voordat zij de politie belde.

De Packers hebben nog geen actie ondernemen richting de linebacker. ,,We zijn op dit moment meer informatie aan het vergaren voordat wij met een statement over eventuele sancties naar buiten treden,” liet een woordvoerder van de Packers weten.

Walden heeft tot nu toe een voorbeeldig seizoen achter de rug. Hij startte elk duel en was daarin goed voor drie sacks en 41 tackles, waarvan 28 in zijn eentje. In zijn laatste wedstrijd, afgelopen donderdag tijdens Thanskgiving tegen de Detroit Lions, had hij twee hits op Lions QB Matthew Stafford. In totaal had hij die wedstrijd acht tackles op zijn naam en leidde daarmee zijn team.

Foto: cheeseheadtv.com

Ook leuk om te lezen