Tampa Bay nieuwe koploper, Philadelphia hekkensluiter

Door

Tampa Bay Lightning v Philadelphia Flyers

Afgelopen seizoen was het beste doelpuntengemiddelde 3,33 stuks per wedstrijd voor de Pittsburgh Penguins. Dit seizoen staan de Tampa Bay Lightning na zeven wedstrijden op het haast absurde gemiddelde van 5,29 treffers per wedstrijd. Zo ook gisteravond, toen de Winnipeg Jets met liefst 8-3 aan de kant werden gezet.

Wie anders dan Steven Stamkos (foto) is de hoofdrolspeler in dit verhaal, want met vijf treffers dit seizoen en veertien punten in totaal is hij vooral op de powerplay (meer dan 30% levert een doelpunt op) het grote wapen van de Bolts. Tot de grootste verrassingen hoort echter Cory Conacher, de rookie die na anderhalf seizoen in de AHL nu al reeds vijf treffers en zeven assists in de NHL mocht bijschrijven in zijn eerste zeven wedstrijden.

De wervelende start die in onze season preview werd verwacht van de Tampa Bay Lightning wilden ze enige kans maken op de play-offs, die is er vooralsnog ook gekomen. Zes overwinningen en één verliespartij in de eerste zeven wedstrijden is een droomstart voor de ploeg uit West-Florida, die dankzij het binnenhalen van Sami Salo en Matt Carle verdedigend veel beter ogen dan de afgelopen jaren.

Vanavond spelen de Lightning opnieuw, dit keer thuis tegen de schutterende New York Rangers, die vooral defensief veel gaten laten vallen en moeten oppassen dat ze niet door de Lightning worden vernederd in hun eerste directe confrontatie van dit seizoen.

Laatste plaats

Niet alleen het succes van Tampa Bay duurt voort, zo ook de dramatische start van de Philadelphia Flyers. Zij verloren vannacht van de nummer laatst Washington Capitals en zakken daarom zelf, met pas twee overwinningen en liefst zes verliespartijen, naar de laatste plek in de Eastern Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen