Stanley Cup Update #48: Ovechkin en Caps hebben hun hoofdprijs te pakken

Door


Na 44 jaar komt de Stanley Cup voor het eerst naar Washington. De Washington Capitals bewezen wel degelijk te kunnen winnen met Alex Ovechkin in de gelederen. In vijf wedstrijden werden de Vegas Golden Knights opzij gezet en daarmee kan het seizoen 2017/2018 in de boeken.DE HEADLINES

Alex Ovechkin heeft eindelijk zijn Stanley Cup te pakken. In zijn dertiende seizoen mocht het gezicht van de Washington Capitals eindelijk de hoofdprijs aan zijn toch al indrukwekkende cv toevoegen. Zijn ploeg wist in Game 5 opnieuw het tempo uit het spel van de Vegas Golden Knights te halen. Die ploeg begon nog wel met een voorsprong aan de derde periode, maar het was opnieuw Devante Smith-Pelly die een belangrijke goal scoorde. Zijn gelijkmaker was een klap in het gezicht van de Golden Knights en hun fans. De knock-out kwam acht minuten voor tijd. Lars Eller scoorde de 4-3 en bracht daarmee de Stanley Cup naar de Amerikaanse hoofdstad.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

CAPITALS WINNEN SERIE: 4-1

Het seizoen voor de Golden Knights duurde één serie te lang. Het sprookje van deze misfits krijgt dus geen happy end. Barry Trotz had het spel van de tegenstander goed bestudeerd en wist het spel van de Golden Knights te vertragen. Het levert de coach, bezig aan zijn 19e seizoen in de NHL, zijn eerste Stanley Cup op. Ook voor de Capitals is het de eerste keer dat ze de trofee naar DC brengen. Washington moest hier 44 jaar op wachten. De ploeg begon voor het eerst in jaren niet als favoriet aan het seizoen, maar deze rol paste Ovechkin en consorten dus beter. De Russische goalgetter werd verkozen tot MVP van de play-offs.

Volgend seizoen zal blijken of de Golden Knights dit jaar echt bezig waren met een sprookje of dat het een blijvertje is in de top van de league. In oktober begint het nieuwe seizoen. De eerste belangrijke dag is echter al over een paar weken. Op 1 juli mogen de free agents tekenen voor een nieuwe werkgever en kunnen de general managers dus alvast aan de bak.

Coverfoto: Kim Klement/USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen