Spurs zetten Finals record en nemen 2-1 voorsprong

BannerPlayoffs

Zaten we naar Game 3 van de NBA Finals te kijken of de video game NBA Jam? De San Antonio Spurs versloegen de Miami Heat met 111-92 en nemen zo een 2-1 voorsprong in de best-of-seven serie. De ploeg van coach Gregg Popovich zette een Finals record door 75,8 procent van hun schoten in de eerste helft te raken. Kawhi Leonard was de grote man aan de kant van San Antonio met 29 punten en zijn uitstekende defense.

De Spurs namen vanaf de tip-off het heft in handen. Ze maakten negentien van de eerste 21 schoten, scoorden 41 punten in het eerste kwart, mede dankzij een buzzer-beater van Manu Ginobili, en sloten de eerste helft af met 71 punten.

Boris Diaw, die in de basis begon voor Tiago Splitter, gaf San Antonio direct meer ball movement en daar profiteerden Leonard en Danny Green van die gezamenlijk goed waren voor 31 punten (12-uit-12) in de eerste helft.

De voorsprong van de Spurs liep op een gegeven moment op naar 25 punten. De Miami Heat haalden alles uit de kast om terug te komen in de wedstrijd en dat leek te lukken toen het verschil in het derde kwart slechts zeven punten was.

Dichterbij lieten de Spurs de titelverdediger niet komen, mede dankzij een uitstekende defense. Zo kwam Chris Bosh niet verder dan vier schoten en negen punten en verloor LeBron James zeven keer de bal (hoogste aantal van James in een NBA Finals Game).