Roy Williams reageert verbaasd op verhaal academische fraude

Door

Duke v North Carolina

North Carolina coach Roy Williams heeft verbaasd gereageerd op het verhaal van Rashad McCants, over academische fraude op de Universiteit van North Carolina. De 63-jarige hoofdcoach vertelt dat hij vol ongeloof zit na de opmerkelijke uitspraak van McCants. Williams vertelde in een interview tegenover ESPN dat hij totaal niet bekend is met de uitspraken van McCants, en dat hij benadrukt niks te maken heeft met academische fraude, in welke vorm dan ook.

“Ik ben een basketbalcoach, geen leraar”

Roy Williams zit na het verhaal van McCants vol ongeloof, en kan niet begrijpen dat waarom hij dit naar buiten brengt. In het interview vertelt Williams dat hij niet weet wat er in het klaslokaal gebeurt. ”Hoe moet ik dat nou weten?! Ik ben een basketbalcoach, geen leraar”, aldus Williams. De 63-jarige coach houdt zich volgens eigen zeggen alleen bezig met het basketbalteam. Wat op de universiteit gebeurt, is iets voor de Athletic Director of voor de Hoofddirecteur van de Universiteit.

Williams bevestigt dat hij de schoolresultaten volgt van zijn spelers, maar geen enkele invloed uitoefent op de studiekeuze en schoolresultaten in welk opzicht dan ook. Hij kan slechts enkel een praatje maken met de spelers en hun motiveren indien dit nodig is. Williams ontkent met klem dat hij fraudeert met schoolresultaten van zijn spelers. Het verhaal van McCants is voor Williams moeilijk te begrijpen.

http://youtu.be/y0qzo1zd1nI

Williams krijgt bijval van oud-spelers

Voormalig North Carolina-spelers Wes Miller, Sean May, Marvin Williams, Wayne Ellington en Tyler Hansbrough nemen het op voor hun oud-coach, en de Universiteit van North Carolina. Zij vertelden in de Amerikaanse media dat het verhaal van McCants absolute onzin is.

In de tijd van McCants bij UNC zou hij volgens zijn oud-teamgenoten een einzelgänger zijn geweest. Zij vertelden dat hij op en buiten het veld altijd afgezonderd was van de groep. De voormalig North Carolina-spelers vertelden tegenover ESPN dat zij altijd hun eigen werk maakten en nooit met enige vorm van fraude te maken hadden.

http://youtu.be/8C334UE6b98

De toekomst voor North Carolina

Deze kwestie zal ongetwijfeld de komende tijd een staart krijgen. Veel oud-spelers willen inmiddels een zegje doen, en iedereen lijkt zich tegen McCants te keren. Maar wat als McCants nu eens gelijk heeft? De komende tijd zullen er onderzoeken lopen en het belooft nog een enerverende zaak te worden. Bij North Carolina hoopt men natuurlijk dat deze kwestie met een sisser zal aflopen maar McCants heeft in ieder geval een bommetje gegooid. Dit verhaal kan nog wel eens nare periode inluiden voor de Universiteit van North Carolina.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen