College BB MVP: Simmons blijft verbazen, Kentucky onderuit

Door

simmons2

Wie de sterren van morgen wil leren kennen, moet het college basketball van vandaag volgen. Elke week brengt Sport Amerika jou de beste college speler van de afgelopen week, de College MVP. Daarnaast rapporteren we ook over de prestaties van ‘big names’ als Ben Simmons, Marcus Paige, Georges Niang, Skal Labissière en Jaylen Brown. Week 2: Simmons blijft verbazen, Kentucky onderuit.

College MVP: Ben Simmons
De LSU Tigers verloren deze week twee van hun drie wedstrijden. North Carolina State was na één verlenging met 83-72 te sterk, terwijl Charleston verrassend te sterk bleek met 70-58. Tijd om wat recht te zetten, dacht Ben Simmons. Hij leidde zijn Tigers naar een 119-108 zege tegen North Florida met 43 punten, veertien rebounds, zeven assists, vijf blocks en drie steals. Simmons is zonder twijfel de beste speler in college op dit moment, en dat als freshman…

Sterrenwacht: Valentine vs. Dunn, Brown en Allen presteren
Denzel Valentine en Kris Dunn zijn twee van de beste spelers in college basketball dit seizoen. Beide heren stonden deze week tegenover elkaar en Valentine haalde het met zijn Michigan State tegen Providence: 77-64. Valentine tekende voor zeventien punten, zes rebounds en vijf assists. Dunn voor 21 punten, vijf rebounds en zeven assists.  

https://youtu.be/onjrtID8eqY

Het was niet bepaald een topweek voor de California Golden Bears. Ze verloren namelijk twee van hun drie wedstrijden, tegen San Diego State en Richmond. Jaylen Brown haalde dan ook niet zijn beste niveau, met slechts zeven punten tegen de Aztecs en elf punten in een zege tegen Seattle. Tegen Richmond deed Brown er alles aan om een nederlaag te vermijden. Hij scoorde 27 punten en pakte al vroeg in de wedstrijd uit met een heerlijke dunk (video vanaf 0:29).  

https://youtu.be/_F-hDlD6TKo

De Duke Blue Devils verloren nog maar één keer dit seizoen en dat hebben ze vooral te danken aan Grayson Allen. De shooting guard zit gemiddeld aan 21 punten tot dusver. Zo scoorde hij er tegen Georgetown 32…  

Verrassing van de week: UCLA wint van Kentucky
Het was niet het avondje van de Kentucky Wildcats en coach John Calipari. Kentucky leed op het veld van UCLA zijn eerste nederlaag in het reguliere college seizoen sinds 8 maart 2014. De Bruins wonnen met 87-77 en wonnen daarmee voor het eerst sinds 2003 nog eens van een #1 ranked team. Thomas Welsh was de grote man bij UCLA met 21 punten en elf rebounds. Kentucky freshman Skal Labissière had het zeer moeilijk en speelde slechts zestien minuten. Hij scoorde zes punten en pakte één rebound. Jamal Murray zorgde voor zeventien punten.

Statline van de week: Jack Gibbs scoort 41 punten
Uiteraard kwam de beste statline van Ben Simmons, maar de eer van statline van de week valt deze keer te beurt aan Jack Gibbs. De guard van Davidson scoorde 41 punten in een 109-74 zege tegen Charlotte. Hij deed dat in aanwezigheid van…Stephen Curry en werd meteen de eerste Davidson-speler die de kaap van de 40 punten rondde sinds de regerende MVP van de NBA.

Het hoogtepunt van de week komt op naam van Prince Ali. De UCLA-guard pakte uit met een ge-wel-dige poster dunk in de verrassende overwinning tegen Kentucky. Met zo’n plays wordt een Prince al snel een King.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen