Rondale Moore: het beste offensieve wapen in de 2021 NFL Draft

Door

We moesten er even op wachten, maar afgelopen weekend maakte receiver/alleskunner Rondale Moore eindelijk zijn seizoensdebuut voor Purdue. De Boilermakers verloren ondanks een fantastische wedstrijd van Moore (15 catches, 116 yards) met 31-34 van Minnesota. Moore liet echter wel zien waarom hij zo maar eens de kleinere versie van Brandon Aiyuk in de 2021 NFL Draft kan zijn en waarom hij bij twee NFL-teams nu al perfect zou passen. Dames en heren: Rondale Moore in de schijnwerpers.


RONDALE MOORE: ALLESKUNNER PUUR SANG


We vallen maar meteen met de deur in huis door te stellen dat de Los Angeles Rams en de San Fransisco 49ers een ideale scheme fit zouden zijn voor Rondale Moore. Voor de Rams geldt dit iets meer dan voor de 49ers, aangezien zij met Brandon Aiyuk de afgelopen draft al een zelfde type hebben gedraft die die rol tot zich neemt. De Rams en 49ers-fans die de plays hieronder zien zullen waarschijnlijk wel meteen begrijpen waarom hij een ideale match zou zijn.

Spelers als Deebo Samuel, Brandon Aiyuk (49ers), Robert Woods en Cooper Kupp (Rams) krijgen dit soort plays ook wekelijks voor de kiezen. Het grote verschil met die vier is dat Rondale Moore nog beter is in yards after de catch of yards after contact. Zijn mix van atletisch vermogen, lichaamsbeheersing en snelheid zijn een nagenoeg onmogelijke match voor elke verdediging. En op deze manier zal hij, ook in de NFL, het best tot zijn recht komen. Het defies: geef de man de bal en hij doet er iets productiefs mee.

GEVARIEERDE OPTIES IN MOTION

Vanuit deze motions is het naast rennen ook mogelijk om de bal te tossen en te gooien naar Moore. Ook in dit soort situaties is Rondale Moore nagenoeg niet te stoppen. En dit is precies waarom dit soort plays steeds meer te zien zijn en waarom spelers en coaches zich er steeds meer in thuis voelen.

MOORE DAN EEN MOTION MAN

Want wie denkt dat hij gelimiteerd is tot dit soort plays, komt bedrogen uit. Zoals in de twee plays hierboven te zien is, start hij altijd in de slot of aan de zijkant. Beide posities kan hij namelijk ook prima invullen. Zijn hands zijn van het receiver-niveau dat NFL-teams zoeken. In de slot lijkt hij echter het meest effectief. Daar kan hij namelijk gebruik maken van zijn preciese route running. Wanneer de bal dan vervolgens in zijn handen is, doet Moore de rest.

Wie denkt dat press coverage een goed idee is om zo zijn snelheid uit te schakelen, heeft het goed mis. Ja, zijn snelheid kan hij dan niet benutten. Maar Moore is een veel te goede route runner en daarnaast veel te wendbaar om press coverage een succesvolle strategie te noemen. Tenzij je Jalen Ramsey heet.

Maar hij heeft ook de kwaliteit om de bal met een verdediger in de buurt te vangen. Dit zorgt er voor dat hij, ondanks zijn geringe lengte, ook aan de zijkant een wapen is om rekening mee te houden. Het is niet de plek waar hij het meest effectief is, maar hij kan het wel degelijk.

Kortom: voor teams die in de eerste ronde op zoek zijn naar een wapen dat op meerdere manieren effectief gebruikt kan worden is Rondale Moore een natte droom. De kans is groot dat Moore, zeker als hij zo blijft spelen, tot de eerste 20 picks van de 2021 NFL Draft zal behoren. Teams als de Jets, Redskins, Chargers en Patriots zullen met arendsogen kijken naar de rest van het seizoen van Rondale Moore.

Photo: Michael Conroy/Associated Press

Ook leuk om te lezen