Michigan State maakt statement na winst op Oregon

Michigan State Oregon Ducks

De Michigan State Spartans revancheerden zich vannacht tegen de Oregon Ducks voor de pijnlijke nederlaag van vorig jaar. Toen verloor Sparty in Oregon met 46-27, maar dit keer waren de rollen omgedraaid. In Spartan Stadium, waar voor het eerst sinds 1966 weer twee ploegen met een top tien-ranking tegenover elkaar stonden, werd het 31-28 voor Michigan State.

De kraker tussen twee titelkandidaten werd geopend door de Ducks, die in dertien plays een 75-yard scoring drive besloten met een touchdown van running back Royce Freeman. Michigan State maakte direct gelijk en had daar veel minder tijd voor nodig. Running back Madre London rushte voor 62-yards richting de endzone van de Ducks, waar Connor Cook (20-32, 192 yards, 2 TD, 1 INT) met een 12-yard pass op Josiah Price.

Vanaf dat punt waren de Spartans dominanter, al resulteerde het niet in een puntenfestijn. Een 28-yard fieldgoal werd an het einde van het eerste kwart door de thuisploeg gemist, maar dankzij een touchdown van Aaron Burbridge en een goalline stop van de verdediging ging Michigan State de rust in.

Al vroeg in het derde kwart kwamen de Ducks weer op gelijke hoogte na deze schitterende return:

Het antwoord van de Spartans liet, net als in de eerste helft, echter niet lang op zich wachten:

Nadat Michael Geiger met een fieldgoal de voorsprong voor de Spartans weer naar tien punten trok, begon het veelbelovende vierde kwart: vijftien minuten waarin de Ducks nog de voorsprong konden grijpen en de Spartans tot het uiterste moesten gaan om de winst zeker te stellen. De quarterback van Oregon, Vernon Adams Jr. (22-39, 309 yards, 1 TD, 2 INT), liep de bal de endzone in voor een 2-yard touchdown run en leek de spanning terug te brengen. De Spartans sloegen vrijwel direct weer terug dankzij L.J. Scott:

Een goede drie minuten voor het einde kwamen de Ducks opnieuw dichterbij. Ditmaal dankzij een touchdown pass van Adams Jr. op Byron Marshall. De comeback van de Ducks betaalde zich nog bijna uit in een overwinning, maar een pass van Adams Jr. op de vrijlopende Byron Marshall, met nog één minuut op de klok, was net te hard.

De Michigan State Spartans overleefden de opleving van Oregon op het nippertje en maken opnieuw een harde case voor het winnen van de titel in de Big Ten en misschien wel meer. Dankzij de overwinning op de Ducks is Michigan State het enige college footballteam dat het beste record heeft tegen top tien-tegenstanders: 13-5-1.