Spanning in Western Conference blijft

Door

Calgary Flames v Chicago Blackhawks

In de door Chicago Blackhawks gedomineerde Western Conference is nog geen duidelijkheid gevallen voor wat betreft de play-offs. Minnesota Wild zou zich bij een overwinning tegen Edmonton Oilers kunnen kwalificeren, maar Minnesota verloor met liefst 6-1.

Minnesota
Twee punten uit de laatste twee wedstrijden halen, dat is de taak van Minnesota Wild. Het zal zich dan voor het eerste sinds 2008 weer eens plaatsen voor de play-offs. Thuis tegen Edmonton in het eigen uitverkochte Xcel Energy Center konden die twee punten via een overwinning al behaald worden. Edmonton verloor de vorige drie wedstrijden bovendien allemaal, dus de voortekenen waren uitstekend voor Minnesota. Het liep echter net even wat anders.

Teleurstellende wedstrijd
Na 27 seconden kwam Edmonton al aan de leiding door een goal van Corey Potter. Via Taylor Hall en opnieuw Potter stond Edmonton na de eerste periode zelfs met 0-3 voor. In de tweede periode ging het voor de Wild al niet veel beter. Jordan Eberle maakte 0-4, waarna rookie Nail Yakopov er met twee goals zelfs 0-6 van maakte. Halverwege de laatste periode scoorde Mikko Koivu nog voor Minnesota, maar dat mocht al lang niet meer baten. Wild-forward Matt Cullen noemde het één van de meest teleurstellende wedstrijden die hij ooit heeft gespeeld.

Voortgang
Er zijn in de Western Conference nog twee plekken in de play-offs te vergeven. Minnesota heeft daarbij concurrentie van Detroit Red Wings en Columbus Blue Jackets. Detroit heeft een punt meer dan zowel Minnesota als Columbus en heeft aan een punt bij Dallas Stars genoeg voor plaatsing. Als Detroit verliest en Minnesota en Columbus winnen, dan zijn laatst genoemde teams gekwalificeerd. Minnesota is bij winst in Colorado tegen de Avalanche ook zeker. Ook als Minnesota en Columbus allebei een punt pakken, is Minnesota zeker van deelname aan de play-offs. Columbus heeft dus winst nodig en moet daarnaast hopen op een misstap van Minnesota of Detroit.

Koploper
Chicago Blackhawks wonnen voor de 36ste keer een wedstrijd in reguliere tijd dit seizoen. Mede dankzij Patrick Kane en Jonathan Toews werd het tegen Calgary 3-1. Voor zowel Kane als Toews was het hun 23ste goal van dit seizoen. Chicago gaat als beste team van de NHL in de play-offs in. Voor Calgary zit het seizoen er na deze wedstrijd helemaal op.

Rode lantaarn
Colorado Avalanche is laatste in de Western Conference, maar het won z’n op één na laatste  wedstrijd nog wel na shootouts van Phoenix Coyotes. Vannacht speelt Colorado de laatste wedstrijd van het seizoen en daarin kan het Minnesota Wild dus nog flink dwarsbomen.

Eastern Conference
In Oost zijn de acht plaatsen voor de play-offs al verdeeld, nu zijn enkel de seeds nog van belang. New York Islanders is één van de geplaatste ploegen, maar het verloor de laatste wedstrijd na shootouts van het niet geplaatste Buffalo Sabres. Door het puntje dat de Islanders aan deze verloren shootouts overhielden, steeg de ploeg wel naar een zesde plaats. Zowel Ottawa Senators als New York Rangers hebben één punt minder en kunnen de Islanders dus nog passeren.

Laatste wedstrijden
Vannacht staan er dertien wedstrijden op het programma. Door de aanslagen in Boston en de daardoor uitgestelde wedstrijden van Boston Bruins sluiten het reeds geplaatste Boston en Ottawa zondagnacht het reguliere seizoen in de NHL af.

Foto: Getty Images

 

 

Ook leuk om te lezen