Salt Lake en Seattle openen semi-finals

Het eerste duel in de halve finales gaat vanavond tussen Real Salt Lake en Seattle Sounders FC. De twee ploegen waren de nummer vier en vijf van de westelijke competitie. Het verschil tussen de teams was tien punten, Seattle kwam tot 63 punten uit 34 wedstrijden en besloot de competitie met een achterstand van slecht vier punten op koploper Los Angeles Galaxy in de algehele ranglijst.

In september speelden de twee ploegen ook al tegen elkaar. Beide teams eindigden het duel met tien man. Salt Lake wist in Seattle met 2-1 te winnen. In de tumultueuze confrontatie maakte Seattle-doelman Kasey Keller een eigen goal in het begin van de wedstrijd. Kort na rust maakte Fredy Montero op aangeven van oud-Ajacied Mauro Rosales gelijk. Zeven minuten later bracht Saborio het eindresultaat op het bord.

De eerste ontmoeting tussen de twee ploegen eindigde ook in 1-2. Toen wist Seattle te winnen van in Salt Lake. Ook in die wedstrijd kreeg een speler van Real een rode kaart voorgehouden. De clubs zijn dit seizoen aan elkaar gewaagd. Wat betreft de play-offs zijn de Argentijnen met hun clubs ook perfect in evenwicht. Twee keer won de uitploeg, twee keer het thuisspelende team en twee maal eindigde het duel in een gelijkspel.

Het duel van vanavond werd gezien als de confrontatie tussen twee Argentijnse spelmakers:  Seattle heeft ex-Ajacied als spelmaker, bij Salt Lake speelt Morales. De twee speelden in 2004 nog samen bij Newell’s Old Boys. Volgens Sigi Schmid, trainer van Seattle Sounders, kan Rosales echter niet in actie komen, hij is nog te geblesseerd. “Maar we hopen dat hij woensdag weer in actie kan komen”, aldus de coach.

Real Salt Lake-coach Kreis kijkt uit naar het duel tussen de meest aanvallende ploegen uit de Major League Soccer. Hij gaat uit van een strategische wedstrijd die vanavond zal plaatshebben. ,,Het zal een schaakspel worden tussen de ploegen”, voorspelt de trainer.

Real Salt Lake is vanavond de gastheer, woensdag twee november spelen de Sounders thuis.