Brown: ‘Hilarisch dat Bryant niet genoemd wordt in MVP-race’

Door

Mike Brown begrijpt er maar weinig van. Hoe is ’t in godsnaam mogelijk dat zijn Kobe Bryant niet door de media in een Formule-1-auto wordt geposteerd in de race om de Most Valuable Player. ,,Ik vind het hilarisch dat hij niet wordt genoemd”, aldus de hoofdcoach van Los Angeles Lakers.

De 33-jarige ‘Masked Mamba’ kent een sterk seizoen. Hij leidt het topschuttersklassement met een gemiddelde van 28,7 punten per game. Daarnaast is hij goed voor 5,8 rebounds en bijna 5 assists in de 38 potjes die hij gespeeld heeft. En dat in een jaar dat Bryant langzaam aan naar het basketball-bejaardenhuis werd geschreven.

Even voor de duidelijkheid. In 2008, toen Bryant zijn enige MVP-verkiezing binnensleepte, kon hij het volgende rapport voorschotelen: 28,3 punten, 6,3 ballen die hij van het bord plukte en 5,4 eindpasses.

Ondanks zijn goede cijfers rept het journaille voornamelijk over LeBron James en Kevin Durant. Zij zijn de twee gedoodverfde MVP-kandidaten.  De voormalige coach van King James vindt het onbegrijpelijk dat de veertienvoudig All Star niet bij deze discussie betrokken wordt.

,,Hij zou er zeker in genoemd moeten worden”, zegt Brown. ,,Je hebt het over nieuwe dingen in een verkort seizoen. Iedereen praat over hem alsof hij 85 jaar oud is ofzo, maar hij is wel de topscorer van de league. Daarnaast is hij efficiënt.  Zijn team kent een behoorlijke goede uitgangspositie en ik geloof dat een team met hem in de gelederen gevaarlijk kan zijn in de playoffs. Ik twijfel geen moment: Kobe Bryant hoort in het rijtje van MVP-kandidaten.”

Daarnaast vertellen statistieken niet het complete verhaal. Brown wijst op zijn gedrevenheid en onverzettelijkheid. Ondanks twee blessures is Bryant niet te stuiten. Zijn aanvallende krachten en zijn veelal geprezen winnersmentaliteit zorgen ervoor dat de Lakers een 23-15 record hebben op dit moment. Hij draagt de ploeg, ook al is er sinds het vertrek van Phil Jackson veel veranderd. Daar wordt te makkelijk aan voorbij gegaan in de ogen van de coach. ‘You got to give credit, where the credit is due’, zoals rapper Guru in het verleden al zei, is zijn devies.

Overigens is Brown niet de eerste en ook niet de laatste die het opneemt voor zijn speler. Vorig seizoen brak Stan van Gundy nog een lans voor Dwight Howard. De driftkikker van de Magic vond dat de media zich blind staarden op de verrichtingen van Derrick Rose van Chicago Bulls, waardoor de prestaties van D12 niet meer op waarde werden geschat.

Ook leuk om te lezen