NBA Recap (98): Wizards verrassen met zege op Kobe, Lakers

NBA Recap, een dagelijkse rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 98.

Houston Rockets at Toronto Raptors 98-116

De problemen bij Houston zijn nog niet voorbij. Op bezoek bij de Raptors werd de vijfde nederlaag op rij geleden en hiermee verloren de Rockets plaats acht in de Western Conference aan Minnesota Timberwolves. De potentie van Houston mag dan beduidend groter zijn, daar was in Toronto niets van te merken. In het vierde kwart kwamen de Rockets nog terug tot vier punten met 7.44  minuten op de klok (87-91), maar lieten het daarna vooral verdedigend -maar ook aanvallend- volledig afweten.

Boston Celtics at Philadelphia 76ers 71-103

Een dramatisch duel voor de Celtics tegen een ijzersterk Philadelphia. Ray Allen miste al zijn vijf schoten en Rajon Rondo kwam niet verder dan vijf punten. Dan zijn verdere verklaringen overbodig. En ook verdedigend, normaal gesproken de kwaliteit van deze Celtics, was het niet best. Evan Turner was de grote man bij de 76ers met 26 punten en 9 rebounds en Elton Brand voegde nog eens 18 punten toe. Bij Philadelphia eindigden zes spelers in de dubbele cijfers.

Los Angeles Lakers at Washington Wizards 101-106

Als je zo naar de statistieken kijkt zou je denken dat Kobe Bryant best een aardige wedstrijd speelde met 30 punten, 5 rebounds, 4 assists en 4 steals. Maar Kobe raakte slechts 9 van zijn 31 schoten en miste negen schoten in het vierde kwart en had één turnover. Hij eindigde het kwart met vijf punten. De Wizards profiteerden optimaal van het matige presteren van Bryant en Nick Young (19 punten) en Trevor Booker (18 punten) leidden Washington naar een verrassende zege.

Utah Jazz at Charlotte Bobcats 99-93

De Bobcats konden de zege op Orlando Magic geen vervolg geven. In eigen huis waren de Jazz onder aanvoering van de 31 punten van Al Jefferson een maatje te groot voor Kemba Walker en de zijnen. Walker kwam overigens tot 19 punten en 5 assists, terwijl Corey Maggette 25 punten scoorde voor de Bobcats. Het mocht niet baten, voornamelijk vanwege het aantal offensieve rebounds van Utah en de zestien turnovers van Charlotte. De Bobcats hebben met vijf zeges en 32 nederlagen ruim het slechtste resultaat in de league.

Atlanta Hawks at Miami Heat 86-89

Het was verre van Miami´s beste wedstrijd. Maar de Hawks werden ondanks o geraakte driepunters op 10 pogingen toch verslagen voor de elfde thuiszege op rij. LeBron James was met 31 punten en 11 rebounds weer van grote waarde voor de Heat, maar in de slotfase was het Dwyane Wade (18 punten, 9 rebounds en 6 assists) die Miami bij een 80-79 achterstand met 1.51 minuten op de klok met vier punten en drie assists naar de zege leidde. Josh Smith scoorde 23 punten.

Los Angeles Clippers at New Jersey Nets 100-101

`Though loss´, was wat Chris Paul na de nederlaag tegen New Jersey te melden had op Twitter. In het derde kwart leidde Los Angeles nog met 18 punten, maar die voorsprong slonk in de slotfase als sneeuw voor de zon. Met acht seconden op de klok hielp Paul de Clippers aan een 100-98 voorsprong met twee rake vrije worpen. Het bleek niet voldoende. Jordan Farmar scoorde een game winner met een driepunter met slechts 0.2 seconden op de klok. Niet voldoende tijd voor de Clippers om nog een schot te kunnen lossen. Deron Williams was bij de Nets goed voor 21 punten en 10 assists.

Chicago Bulls at Milwaukee Bucks 106-104

En nog meer game winners. Nu van, wie anders dan, Derrick Rose. Eerst leek de regerend MVP het duel te verliezen met een gemiste driepunter en daaropvolgend een turnover bij een stand van 102-98 met 1.32 minuten te gaan. De Bucks kwamen terug tot 102-102, maar twee rake vrije worpen en een lastig jump schot van Rose was Milwaukee te machtig. Rose eindigde het duel bijna met een triple-double; 30 punten, 11 assists, 8 rebounds. Bij de Bucks was Ersan Ilyasova de grote man met 32 punten en 10 rebounds.