Huissleutel vergeten? Bel Ray Lewis

Door

Al sinds 1996 is het de taak van Ray Lewis om aanvallers van de tegenstander tegen te houden. De linebacker van de Baltimore Ravens weet niet beter. Er mag niemand langs en mocht je het proberen, dan moet je doormidden. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. En zijn kwaliteiten blijken ook nog eens van pas te komen als je je huissleutel vergeten bent.

Een introductie is niet nodig bij Ray Lewis, maar een kleine opsomming van zijn hoogtepunten en prijzen blijft indrukwekkend. Dertien Pro Bowl selecties, één Super Bowl, MVP in de Super Bowl en voorzitter, penningmeester en enig lid van de veertig sacks/dertig interceptions-club. Zoals ik zei, het blijft indrukwekkend. Lewis is een eenmans-sloopbedrijf dat ingeschakeld kan worden om een aanval te demonteren dan wel kapot te maken. En dat op z’n 36e.

Die hele reeks met prestaties leek dit jaar even niets waard. Hij miste wat wedstrijden door toedoen van een blessure aan zijn teen. En de eerstvolgende wedstrijd na de blessure leek hij wat minder scherp. Onherroepelijk gingen er stemmen op of de linebacker niet te oud is voor de NFL. Zelf vindt hij dat onzin. Het geheim tot zijn fysiek werd afgelopen week uit de doeken gedaan in USA Today. Hij slikt meer dan vijftig pillen per dag, schat hij. En teamgenoten moeten oppassen voor hun chipszakken als hij in de buurt is. “Het is verschrikkelijk. Vorige week zat ik chips te eten, hij pakt die zak en gooit’et zo weg,” aldus Ravens-linebacker Terrell Suggs.

Heel Baltimore is blij zijn dat hij er bij is tegen de New England Patriots. De levensgevaarlijke aanval onder leiding van Tom Brady kan maar moeilijk gestopt worden. Maar diezelfde Patriots zijn de enigen die nog in de weg staan om in de Super Bowl te komen. En mocht dat niet lukken, dan kan Ray Lewis zijn kwaliteiten altijd nog anders gebruiken, zoals ESPN Sport Science een aantal jaar geleden liet zien. Handig dus, voor als je je huissleutels vergeten bent.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen