NFL Draft 2017 Preview – Inside Linebackers

Door

Op 27 april zal in Philadelphia de NFL Draft worden gehouden, en in aanloop naar de draft van 2017 zetten wij de komende tijd de grootste talenten per positie op een rijtje. In dit artikel de ‘quarterbacks’ van de defense: de Inside Linebackers.

23025053970_047ae060a7_z

1. REUBEN FOSTER – ALABAMA

We trappen vanzelfsprekend af met de beste beschikbare inside linebacker van deze draft: Reuben Foster. Foster is een echte leider, met een hitstijl waar de vonken vanaf vliegen. Hij was altijd al een sterke, atletische inside linebacker, maar verloor in de zomer van 2016 zo’n zes kilogram aan gewicht, waardoor hij aan snelheid en explosiviteit won. Is een uitstekende run defender met een onstilbare honger om de baldrager neer te halen, maar kan moeiteloos omschakelen naar pass coverage.

Foster moet het echter vooral van zijn snelheid en kracht hebben, want echt instinct mist. Verder heeft hij eerder in zijn carrière, door foute techniek, wat issues gehad met wat rug- en nekwervels, wat teams natuurlijk afschrikt.

2. JARRAD DAVIS – FLORIDA

Jarrad Davis is snel, speelt fysiek en op basis van instinct. Wordt daarnaast vooral geprezen vanwege zijn passie en werklust. Voor de Florida Gators was Davis tegen de run van onschatbare waarde, omdat hij het spel uitstekend kan lezen en op veranderingen kan reageren. Is een goede hitter en laat dat merken.

Heeft soms moeite met zijn blockers, die hij of te hoog aanvalt of niet van zich af kan schudden en kan soms te gehaast en agressief reageren op plays. Daar valt nog veel te winnen.

3. RAEKWON MCMILLAN – OHIO STATE

McMillan behaalde afgelopen seizoen voor de Buckeyes 102 tackles, een uitstekende statistiek. Een fysieke, taaie verdediger die zijn taken goed weet en het spel goed kan lezen. Hij staat te boek als een goed run stuffer, maar er wordt getwijfeld aan zijn pass coverage.

McMillan heeft vooral moeite met het vrijmaken van zijn gap als hij op zijn man wil afgaan. Daarnaast heeft hij het moeilijk tegenover guards en tackles, waar hij maar moeilijk van los komt.

4. ANTHONY WALKER – NORTHWESTERN

Kreeg bij de Northwestern Wildcats de bijnaam ‘The Franchise’. En dat terwijl er vrij vaak over inside linebackers heen wordt gekeken. Anthony Walker was wat dat betreft een echte leider bij zijn team. Heeft de juiste bouw voor de positie in de NFL, maar mag nog wel wat kilo’s kwijtraken. Houdt als ‘quarterback’ van de defense het veld om zich heen in de gaten en heeft goede awareness.

Is echter niet zo beweeglijk en te zwaar door spiergewicht, maar kan dat verbeteren door af te vallen en zijn flexibiliteit te verbeteren. Laat zich door blockers vastpakken en wordt meegezogen in het gevecht om zich los te maken in plaats van achter de baldrager aan te gaan.

5. ALEX ANZALONE – FLORIDA

Van Alex Anzalone was bekend dat het een prima linebacker was, maar toch wist hij tijdens de Senior Bowl opnieuw scouts te verbazen, zowel op basis van spelkennis als fysiek. Gaat goed tegen blockers in en gebruikt zijn handen om ze van zich af te houden. Heeft de juiste bouw, massa en snelheid om op meer dan één van de linebackersposities te staan.

Anzalone heeft de pech dat hij geplaagd werd door blessures aan zijn schouders en arm. Heeft moeite om play-action en fakes te herkennen en trapt daar vaak in.

Ook leuk om te lezen