Football Pool: titelverdediger Van Grieken begint sterk

Door

Week 1 is ten einde en daarmee weten we ook wie de weekwinnaar in de SportAmerika Football Pool is. Robin van Grieken won vorig jaar en heeft ook in 2020 een bliksemstart. Ondanks enkele upsets wist de titelverdediger het seizoen te starten met de gedeeld hoogste score. Zowel hij als Maarten Vrijsen voorspelden dertien duels correct. Aangezien de MNF-verwachting van Van Grieken (28) dichterbij de daadwerkelijke score (30) lag dan die van Vrijsen (43) is hij de eerste weekwinnaar.

VIJF UPSETS ZETTEN DE TOON

Het grootste deel van de deelnemers had tien of elf goede voorspellingen. Daarmee lijkt er een verband te zijn met het aantal upsets deze week. Waar overwinningen van de Bills, Chiefs, Ravens en Steelers bijna collectief goed werden voorspeld, waren er ook vijf duels die bijna iedereen fout had. De Colts verloren bijvoorbeeld verrassend van de Jaguars en de Eagles dolven onverwacht het onderspit tegen Washington. Ook het verlies van de 49ers tegen de Cardinals werd nauwelijks mogelijk geacht. In de top maakten vooral de verliespartijen van de Lions (tegen de Bears) en de Cowboys (tegen de Rams) het verschil.

Volgende week staan er enkele onverwachte krakers op het programma. Door de sterke start van de Jaguars is het niet per se een uitgemaakte zaak dat de Titans zorgeloos het eigen fort kunnen bewaken. Hettzelfde geldt voor de Cardinals die het Washington Football Team op bezoek krijgen. Overwinningen voor Buffalo, Kansas City, Baltimore en New Orleans lijken een uitgemaakte zaak, maar on any given Sunday.. Onder de afbeelding vind je de upsets die de NFL-redactie in week 2 verwacht.

De top 20 na week 1 van de SportAmerika Football Pool 2020-2021
De top 20 na week 1 van de SportAmerika Football Pool 2020-2021

WEEK 2 UPSETS VOLGENS DE NFL-REDACTIE

Ton de Vries: de Panthers verslaan de Bucs. Voor Brady en de Bucs is het zaak om snel de boel op de rit te krijgen. Nog een verliespartij tegen een divisiegenoot kan echt niet. De druk is hoog in Tampa. Hoe anders is dat bij de Panthers. Hun doel is voornamelijk om het leven van divisierivalen zo zuur mogelijk te maken. Tegen de Bucs hebben ze direct een mooie kans waar ze zonder druk naartoe kunnen leven. Als de Panthers defense een stapje kan maken, wordt dit heel spannend.

Luuk Dokter: de Jets verslaan de 49ers. Nee sorry, die voorspelling is echt te krankzinnig. Ik denk echter wel dat de Lions een goede kans maken tegen de Packers. Het was een treurig begin voor Detroit, maar de verwachtingen voor 2020 waren terecht hoog. Hoe kun je beter terugveren dan met een overwinning op de Packers? AP is er in ieder geval klaar voor.

Toon Aerts: de Patriots verslaan de Seahawks. Cam Newton en de Patriots kwamen verrassend goed voor de dag in de zege tegen de Miami Dolphins. Daarbij werd er vooral veel met de bal gerend, zowel door de running backs als door Cam zelf. En laat de Seahawks nu net een erg matige run-defense hebben! De Seahawks zelf maakten indruk tegen de Falcons, maar nu staan Russell Wilson en co wel tegenover een van de beste Secondaries in de NFL. Ik denk niet dat ze tegen de Patriots evenveel punten op het bord zullen zetten dan afgelopen week.

Chris van Dijk: Dolphins winnen van de Bills. Josh Allen liet zondag zien dat hij nog steeds de Josh Allen van vorig seizoen is. Goede fases afgewisseld met onnodige turnovers en onbegrijpelijke missers in de endzone. De Dolphins D wist de Patriots aardig in bedwang te houden. Dit keer wordt de defense wel beloond door de Fitzmagic.


Lees hier alle artikelen over de SportAmerika Football Pool van dit seizoen.

Cover foto: Douglas DeFelice/USA Today Sports

Ook leuk om te lezen