Update: Volop NFL-interesse in Josh Gordon

Door

De NFL Supplemental draft is een vreemd fenomeen. Het mediacircus rondom de “gewone” draft is enorm, terwijl er een aantal maanden later in de relatieve luwte nóg een draft volgt voor spelers die zich niet voor de gewone draft hadden ingeschreven, maar volgend jaar ook niet meer in de NCAA mogen uitkomen. Josh Gordon is zo’n speler.

En hoewel NFL fans amper stil staan bij de aanvullende draft, staat de datum (donderdag de 12de) al een tijdje dik omcirkelt in de agenda’s van een aantal general managers. Dat komt vooral door voormalig Baylor wide receiver Josh Gordon. In 2010 imponeerde hij   dankzij de passes van Washington Redskins quarterback Robert Griffin III. Maar omdat hij  de teamregelementen verbroken had werd hij door zijn eigen coach geschorst. Ondanks een transfer naar Utah miste hij het volledige afgelopen college seizoen.

En daar schuilt ook het probleem. In de NFL supplemental draft mogen teams aangeven in welke ronde van de draft ze de speler zouden willen selecteren. Het team met het hoogste bod krijgt beschikking over de speler, maar verliest in de volgende draft de selectie in die ronde. Het talent van Gordon zou hem in een normale draft ongeveer in de tweede ronde plaatsten, maar dankzij zijn arrestatie zijn franchises erg voorzichtig. Ze willen niet hun tweede selectie van de draft in 2013 verspelen aan een speler die een seizoen lang niet gespeeld heeft als ze in 2013 eenzelfde talent kunnen binnen halen van onbesproken gedrag. Daarnaast hebben teams weinig kans gehad om Gordon aan het werk te zien. In de aanloop naar de draft wordt elke seconde beeldmateriaal van een speler geëvalueerd, en het is risicovol om Gordon te beoordelen op zijn éne (succesvolle) seizoen.

Toch zijn er een aantal NFL teams die het gokje met Gordon wel aan lijken te durven.  Buffalo, Dallas, Miami, Indianapolis en Carolina zijn enkele van de franchises die interesse zouden hebben in de fysiek sterke receiver.  Gordon is één van de weinige grote talenten in de supplemental draft dit jaar, en als hij tijdens zijn workout een goede 40 yard dash loopt zou de interesse in hem nog wel eens kunnen groeien voor donderdag.

Update: Tijdens de supplemental draft hebben de Cleveland Browns receiver Josh Gordon gekozen. Gordon, gedraft in de tweede ronde, is als enige speler dit jaar gekozen.

Foto: Stateofthetexans.com

Ook leuk om te lezen