NBA Recap (32): Denver klopt New York na twee verlengingen

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 32.

Denver Nuggets at New York Knicks 119-114 (2 OT)

De Knicks blijven het lastig hebben na een nieuw verlies. Deze keer waren het de Denver Nuggets die de Knicks hun zesde opeenvolgende nederlaag toedienden. Rond de wedstrijd hing een zekere spanning want beide teams waren betrokken bij de trade van Carmelo Anthony. Denver trok na twee verlengingen aan het langste eind. Bij de Nuggets was Danilo Gallinari goed voor 37 punten en 11 rebounds, Al Harrington voor 24 punten en 11 rebounds. Bij de Knicks speelde Anthony sterk aan het einde van de wedstrijd en eindigde met 25 punten maar miste twintig van zijn dertig schoten.

Cleveland Cavaliers at Atlanta Hawks 92-113

Na een serieuze pandoering van de Bulls waren de Cavaliers opnieuw nergens tegen de Hawks. De wedstrijd was bij de rust al gespeeld want de Hawks leidden met 61-42, een voorsprong van negentien punten dus. Ook daarna bleven de Hawks doorduwen onder impuls van Joe Johnson, die tekende voor 25 punten. Bij de Cavaliers speelde enkel rookie Kyrie Irving op niveau. Hij was goed voor 18 punten, hoewel hij ook zeven balverliezen had.

Philadelphia 76’ers at Miami Heat 92-113

De Sixers speelden tot nu toe zeer sterk. Hetzelfde kan gezegd worden van de Heat en dat zonder een geblesseerde Dwayne Wade. En ook tegen de Sixers waren de Heat top. Het eerste kwart was nog ‘close’ maar vanaf dan liepen de Heat gestaag weg. Ondanks een vechtend Sixers’ team wonnen de Heat dankzij een sterke LeBron James (28 punten, 9 rebounds en 5 assists) en een super Chris Bosh (30 punten, 7 rebounds en 5 assists). Bij de Sixers was Lou Williams goed voor 22 punten.

Portland Trail Blazers at Detroit Pistons 91-94

De Blazers blijven na een sterke start wisselvallig presteren. De winst van de Detroit Pistons was namelijk erg verrassend. De wedstrijd was spannend tot het eind maar de Pistons konden toch de winst in de wacht slepen, slechts hun vierde van het seizoen. Rodney Stuckey was de grote man met 28 punten en 5 assists. Bij de Blazers was LaMarcus Aldridge goed voor 25 punten, Raymond Felton voor 20.

Oklahoma City Thunder at New Jersey Nets 84-74

De wedstrijd tussen de Thunder en de Nets was geen mooie wedstrijd. De Nets konden slechts 31% van hun schoten maken, de Thunder 42%. De Thunder hadden de wedstrijd onder controle na een goed eerste kwart (28-18). Daarna speelden ze de wedstrijd redelijk simpel uit. Kevin Durant was goed voor 20 punten en 15 rebounds, Russell Westbrook voor 21 punten en 6 assists. Bij de Nets was Deron Williams weer zeer gewoontjes.

Charlotte Bobcats at Chicago Bulls 89-95

De Bulls speelde voor een vierde wedstrijd op rij zonder MVP Derrick Rose maar ook deze keer konden ze winnen dankzij een sterke collectieve prestatie. Vier spelers scoorden in de dubbele punten: Boozer had er 23, Deng 22, Hamilton 20 en Watson 11. Bij de Bobcats was Gerald Henderson goed voor 22 punten en Byron Mullens voor 17. Voor de rest was het muisstil bij het team van Michael Jordan.

Sacramento Kings at Memphis Grizzlies 95-128

De Memphis Grizzlies gaven de Kings een echt pak slaag. De Grizzlies hadden drie quarters van 34 punten en de Kings konden enkel antwoorden via een tweede kwart van 39 punten. Het grote verschil waren de rebounds want de Grizzlies pakten er 51 tegenover slechts 38 voor de Kings. Bij Memphis scoorden vier spelers minstens 20 punten. Rudy Gay had 23 punten, Mike Conley 22, OJ Mayo 22 en Marc Gasol 20. Bij de Kings was DeMarcus Cousins goed voor 19 punten en 11 rebounds terwijl rookie Jimmer Fredette 20 punten scoorde.

Dallas Maverick at New Orleans Hornets 83-81

De Mavericks moesten na Vince Carter nu ook Dirk Nowitzki missen maar konden toch de winst meenemen uit New Orleans, een sterke prestatie gezien de omstandigheden en omdat de Mavs in de vorige elf wedstrijden er niet konden winnen. Dallas liep in het derde kwart uit naar dertien punten maar had het aan het eind nog lastig na een knap vierde kwart van de Hornets. Bij Dallas scoorden Delonte West en Lamar Odom elk 16 punten. Bij de Hornets was Emeka Okafor goed voor 16 punten en 17 rebounds.

San Antonio Spurs at Houston Rockets 102-105

De Houston Rockets ‘are on a roll’. Ze klopten de Spurs voor hun zesde opeenvolgende overwinning. Houston leidde eigenlijk de hele wedstrijd maar San Antonio maakte het in het vierde kwart toch nog spannend. Uiteindelijk konden de Rockets de zege binnenhalen door guards Kyle Lowry en Goran Dragic. Bij de Rockets scoorden zes spelers in de dubbele punten. Bij de Spurs misten ze Tim Duncan (rust) maar was Tiago Splitter zeer goed met 25 punten en 10 rebounds. Tony Parker was goed voor 24 punten en 13 assists.

Minnesota Timberwolves at Utah Jazz 98-108

De Utah Jazz blijven verbazen en pakten tegen Minnesota al hun tiende overwinning van het seizoen. Opnieuw deden ze het via een sterke collectieve prestatie want liefst vijf spelers scoorden in de dubbele cijfers. Paul Millsap was de grote man met 26 punten. Bij de Wolves was Ricky Rubio wederom sterk, hij maakte 17 punten en deelde 11 assists uit. Maar Kevin Love kon slechts vijf van zijn eenentwintig schoten maken waardoor de Jazz via een sterk vierde kwart de winst in de wacht konden slepen.