Roloson goud waard voor Lightning

Door

Dankzij een uitblinkende goalie Dwayne Roloson boekten de Tampa Bay Lightning een eenvoudige overwinning op de Washington Captials. Roloson was goed voor 23 reddingen en hield voor de tweede keer deze maand de nul. Hierdoor versloegen de Lightning de Capitals met 3-0 in deze topper in de Southeast Division..

,,Wat moet ik zeggen,” lachte Lightning-coach Guy Boucher na afloop. ,,Dwayne speelde weer een fantastische wedstrijd. Hij leek sommige reddingen er zo makkelijk uit zien, maar dat waren ze zeker niet.”

Het is voor Roloson de tweede shut-out in korte tijd tegen de Capitals. De goalie, die op 1 januari de overstap maakte van de New York Islanders naar de Lightning, hield eerder gedurende zijn debuut op 4 januari de nul tegen de ploeg uit de hoofdstad.

,,Een shut-out doe je niet in je eentje. Mijn teamgenoten verdienen echt een dik compliment voor hoe ze speelden,” vond de goalie. ,,Onze verdediging stond als een huis.”

Dominic Moore, Sean Bergenheim en Simon Gagne verzorgden de productie voor de thuisploeg, die nu twee punten voorsprongen hebben op de Capitals. De Lightning misten afgelopen drie seizoen steeds de play-offs, terwijl de Capitals juist in die periode drie keer de titel pakten in de Southeast Divison.

,,Het is natuurlijk een belangrijke overwinning in een topper, maar we moeten hier niet te lang bij stil blijven staan,”stelde Bergenheim. ,,Vrijdag wacht alweer een wedstrijd voor ons en dan moeten we weer ons focussen.”

Van de laatste tien wedstrijden wisten de Lightning er zeven te winnen en hebben nu een 26-13-5 record, terwijl de Capitals het moeten doen met een 24-13-5 record.

Zie hieronder de samenvatting van de topper in de Southeast Division.

Foto: newshopper.sulekha.com

Ook leuk om te lezen