Ravens weer naar AFC Championship Game

Divisional Playoffs - Baltimore Ravens v Denver Broncos

Denver Broncos – Baltimore Ravens 35 – 38

Pas in de tweede overtime, toen rookie Justin Tucker namens de Ravens een 47-yd field goal benutte, viel de beslissing in een spectaculaire confrontatie tussen de Baltimore Ravens en de Denver Broncos. De thuisploeg was in het Sports Authority Field at Mile High als favoriet aan de wedstrijd begonnen en kwam na enkele minuten ook op voorsprong toen Trindon Holliday een punt terugliep voor een touchdown. In de daaropvolgende drive sloegen de Ravens meteen terug.

Joe Flacco liet zien dat als hij een goede dag heeft, hij weinig onder doet voor de beste quarterbacks in de league. Met een deep bomb stuurde hij Torey Smith de endzone in voor de gelijkmaker. Nog geen minuut later later pakten de Ravens zelfs brutaal de leiding na een pick six van Peyton Manning. Nog voor het einde van het eerste kwart kwamen de ploegen voor een derde keer op gelijke hoogte. Brandon Stokley schatte een pass van Manning op waarde en zette deze om in zes punten.

Omdat beide teams om de beurt scoorden en geen van beide teams de voorsprong vast kon houden werd de stand keer op keer gelijk getrokken. Na het uur hadden beide teams vijf touchdowns op het bord gezet en werd er met een 35-35 stand verlengd. De Ravens waren even ervoor op gelijke hoogte gekomen toen Jacoby Jones met een 70-yard pass de endzone in werd gestuurd. Opmerkelijk was het gebrek aan zelfvertrouwen bij de Denver offense. Met nog ruim 30 seconden en twee time-outs in de zak verkoos Peyton Manning het uit laten lopen van de klok boven een poging binnen field goal-afstand te komen.

Met de overwinning voor Baltimore wordt de carrière van de legendarische linebacker Ray Lewis met nog minstens één wedstrijd verlengd. Baltimore speelt volgende week voor het tweede seizoen op rij de AFC Championship Game. Vorig jaar werd er verloren van de New England Patriots, een ploeg die ze dit jaar ook kunnen treffen.