Preview: Cardinals uit op revange tegen ‘Mickey Mouse’ Dodgers

Door

St Louis Cardinals v Los Angeles Dodgers - Game Three0nlcs150Een dag nadat de Los Angeles Dodgers de spanning terugbrachten in de National League Championship Series zullen de St. Louis Cardinals uit zijn op sportieve wraak. Niet alleen omdat de Cards willen voorkomen dat Los Angeles de serie gelijk trekt, maar ook uit onvrede over de manier waarop de Dodgers maandagavond hun successen vierden. Volgens de Cardinals was dat veel te uitbundig en daarom niet netjes. Aan starter Lance Lynn de taak te voorkomen dat de Dodgers opnieuw zegevierend het veld af kunnen stappen.

Mickey Mouse?
Geef ze eens ongelijk, die Dodgers. Diverse spelers van Los Angeles, waaronder Adrian Gonzalez en Yasiel Puig, vierden hun beste momenten tijdens Game 2 met enthousiaste gebaren van blijdschap. Geen televisiekijker die er om maalde, maar volgens de Cardinals was het allemaal veel te uitbundig. Starter Adam Wainwright noemde het zelfs “Mickey Mouse-stuff”, terwijl Beltran fijntjes opmerkte dat Puig kennelijk denkt dat hij ergens anders speelt dan in de MLB. “Hij weet kennelijk nog niet hoe het hoort hier”, aldus Beltran. De Dodgers waren echter niet onder de indruk. Gonzalez: “Mickey Mouse-stuff? We zijn in LA, dus dat mag hier. Mickey Mouse is maar een uurtje verderop.”

De reactie van de spelers van St. Louis lijkt nog eens extra overtrokken doordat de Cardinals zich gedurende de eerste twee wedstrijden zelf ook schuldig maakten aan dergelijke uitbundige vieringen. Deadspin verzamelde die momenten en dat levert een aardig lijstje op

Aces van LA op komst
De Cardinals hadden ongetwijfeld minder problemen met de reacties van Puig en Gonzalez gehad als het niet gebeurde in een wedstrijd die de Dodgers op de knieën had kunnen krijgen in de NLCS. St. Louis hoopte vurig dat ace Adam Wainwright de stand op 3-0 kon brengen. Dat gebeurde niet, en daarmee draait de serie een beetje om. Het is nu immers zeker dat Zack Greinke de kans krijgt opnieuw op de heuvel te komen, terwijl nog een overwinning betekent dat ook Clayton Kershaw zich nogmaals meldt namens LA.

Zo ver is het echter nog niet. Eerst brengt LA nog Ricky Nolasco op de heuvel, en dat is opvallend. In de NLDS werd Nolasco immers nog overgeslagen en koos Dodgers-manager Don Mattingly er nog voor om Kershaw te gebruiken in Game 4, wat uiteindelijk de beslissing in de serie bracht. Dit keer krijgt Nolasco dus wél de kans om zijn Postseason-debuut te maken. Nolasco beleefde met een 3.70 ERA een goed-maar-niet-geweldig regulier seizoen. Daar kunnen Nolasco en Lynn elkaar in elk geval de hand schudden, want met een 3.97 ERA hoorde ook Lynn niet bij de beste pitchers van de National League.

De Nolasco-killer: Matt Holliday
St. Louis en LA zetten in Game 4 dus hun ‘minste’ starters op de heuvel. Onderling lijkt Lance Lynn iets in het voordeel. Nolasco vindt in de line-up van de Cardinals veel hitters terug die goede career numbers tegen hem hebben. Matt Holliday mag zichzelf zelfs voorzichtig een ‘Nolasco-killer’ noemen met een .462 gemiddelde, twee homeruns, drie dubbels, een triple en zeven RBI’s in 26 at-bats tegen de werper van LA. De slaglinie van Los Angeles is heel wat minder bekend met Lynn. Mark Ellis heeft 9 at-bats tegen de starter, zonder al teveel succes. Yasiel Puig stond zelfs nog nooit tegenover Lynn.

Mr. Freese?
Cardinals’ derde honkman David Freese verliet maandagavond Game 3 met hamstringklachten, maar die lijkt mee te vallen. Freese, de laatste jaren cruciaal voor de Cardinals in het Postseason, gaf dinsdag aan zich veel beter te voelen en klaar te zijn om te beginnen aan Game 4.

NLCS Game 4: St. Louis Cardinals (Lance Lynn) @ Los Angeles Dodgers (Ricky Nolasco) begint om 02:00 uur Nederlandse tijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen