Patrick Sharp van Chicago Blackhawks naar Dallas Stars

Door

Patrick Sharp

Een zeer opvallende trade vannacht in de NHL. Patrick Sharp, die met Chicago Blackhawks 3 Stanley Cups won, vertrekt naar Dallas Stars. Trevor Daley, Ryan Garbutt bewandelen de omgekeerde weg naar de Blackhawks. Naast Sharp komt ook Chicago prospect Stephen Johns naar Dallas toe.

De Blackhawks wilden wat ruimte creëeren in hun salary cap. De 33-jarige Sharp had nog een contract voor twee seizoenen tegen een jaarsalaris van $5,9 miljoen. In Dallas zijn ze vooral op zoek naar spelers die iets kunnen toevoegen met hun ervaring. In dat opzicht is deze deal fantastisch te noemen voor Dallas.

De Stars zitten financieel heel goed in hun jasje om nog een absolute sterspeler binnen te halen. ,,Patrick Sharp is één van de beste wingers van de NHL. Met 3 Stanley Cups achter zijn naam brengt hij een schat aan ervaring mee voor onze ploeg. Met Johns halen we een belangrijke speler voor de toekomst. Een jonge, fysiek sterke speler en een goede schaatser. Zo’n speler ontbrak nog bij ons.” liet general manager Jim Nill weten.

Dan Bowman van Chicago Blackhawks sprak van een klassieke trade. ,,Normaal gesproken krijg je voor dit soort topspelers draftpicks terug. Maar wij wilden vooral een situatie hebben waarin wij direct spelers terug kregen die ons nu hogerop helpen. We hebben een sterk team en het uitgangspunt was dan ook om de kwaliteit op peil te houden.”

Met Daley haalt Chicago een verdediger in huis die de laatste 2 seizoenen aardig wat goals maakte (25). En die zijn steeds belangrijker in de strategie van de teams. Aanvaller Garbutt is een fysieke speler die de de strijd niet schuwt. ,,Een speler waar je niet graag tegen speelt, maar liever als ploeggenoot hebt.” aldus Bowman.

De Blackhawks blijken een populaire bestemming om spelers op te pikken dit seizoen. Naast Sharp vertrokken eerder al Saad (Columbus), Richards (Detroit) en Vermette (Phoenix).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen