NFL Update: schorsing Greg Hardy teruggebracht naar 4 wedstrijden

Door

Dallas Cowboys v Carolina Panthers

Tom Brady heeft er een uitdaging bij. In de vijfde wedstrijd moeten de New England Patriots namelijk naar Dallas om het daar op te nemen tegen de Dallas Cowboys, met daarbij defensive end Greg Hardy. Hardy was in eerste instantie voor tien wedstrijden geschorst voor mishandeling. Hardy ging hier tegen in beroep en met succes, want de schorsing is teruggebracht naar vier wedstrijden.

Hardy tekende dit jaar een eenjarige overeenkomst met de Dallas Cowboys nadat de Carolina Panthers zijn contract niet hadden verlengd. De Cowboys gingen er van uit dat Hardy mogelijk enkele wedstrijden geschorst zou worden en hebben het contract dus zo opgezet dat hij vooral bonussen krijgt voor het spelen van wedstrijden.

Rams kiezen eerste speler in de Supplemental Draft sinds 2012

De St. Louis Rams hebben in de eerste ronde van de NFL Supplemental Draft gekozen voor offensive tackle Isaiah Battle. Battle is de eerste keuze in de Supplemental Draft sinds Josh Gordon in 2012. Hiervoor leveren ze hun keuze in de vijfde ronde van de 2016 NFL Draft in.

Battle besloot zich eerder deze maand in te schrijven voor de Supplemental Draft omdat hij volgens eigen zeggen ‘familie problemen op moet lossen’. Veel mensen denken echter dat het te maken heeft met een aanhouding waarbij hij volgens berichten in bezit zou zijn geweest van marijuana. Die aanhouden vond vlak voor de NFL Draft plaats.

Battle zal dit seizoen nog niet spelen, want in overleg met het team heeft hij besloten zijn school af te maken en volgend seizoen als rookie bij het team aan te sluiten.

Voormalig quarterback Ken Stabler overleden

Gisteren is voormalig Oakland Raiders quarterback Ken Stabler op 69-jarige leeftijd aan kanker overleden. ‘The Snake’ speelde in totaal vijftien seizoenen in de NFL en won Superbowl XI met de Oakland Raiders na een overwinning op de Minnesota Vikings. In die vijftien seizoenen gooide hij voor 27.938 yards.

De voormalige Raiders coach John Madden zei het volgende over Stabler.

“I was head coach of the Raiders the entire time Kenny was there and he led us to a whole bunch of victories including one in Super Bowl XI. I’ve often said, If I had one drive to win a game to this day, and I had a quarterback to pick, I would pick Kenny. Snake was a lot cooler than I was. He was a perfect quarterback and a perfect Raider. When you think about the Raiders you think about Ken Stabler. Kenny loved life. It is a sad day for all Raiders.”

Ook leuk om te lezen