NHL Draftwatch: McDavid-gekte komt los in Edmonton

Door

644x427McDavid-640x424

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Daniel Sprong en zijn Charlottetown Islanders zijn helaas al uitgeschakeld, de Nederlander bereid zich dus in alle rust voor op de NHL Draft met NHL Draftwatch op #SportAm!

De ploegen

Veel nieuws uit de onderste regionen van de NHL is er niet, maar des te meer wordt er vooruit gekeken. In Edmonton is de Connor McDavid-gekte volledig losgebarsten.

Aanvoerder Andrew Ference keek eerder vooruit naar een samenwerking met Connor McDavid. “Onze stad presteerde de afgelopen jaren miserabel. We zijn niet competitie genoeg geweest.” McDavid kan een stevige zet in de goede richting geven zo vindt Ference, maar er moet niet worden overdreven. “Je hebt nog steeds een goede basis in de defensie en op doel nodig. Je kunt niet winnen op basis van een paar spelers in deze league; dat werkt niet. Maar zonder enige twijfel is McDavid een behoorlijke versterking voor ons.”

Ference zag McDavid spelen op het WK U20 deze winter en in videofilmpjes met highlights. “Het meest indrukwekkende vind ik, dat iedereen die hem in het echt heeft zien spelen; oud-spelers, scouts, iedereen is er van overtuigd dat hij the next big thing is. De snelheid waarmee hij speelt, is indrukwekkend.”

“Onze uitdaging is om hem zich comfortabel te laten voelen. Hij is ook maar een mens en een teamgenoot. Topspelers zijn ook gewoon mensen, die heel goed zijn in de dingen die zij doen. Zij hebben ook een wereld buiten het ijs en hebben andere interesses, net als andere mensen. Op het ijs moeten zij zich thuis voelen, om datgene te doen waar zij het beste in zijn.”

Jerseys

Ondertussen zijn er op internet al volop jerseys van #97 te verkrijgen. Maar niet bij de Oilers zelf.

De website van CoolHockey verkoopt de jerseys wel. Dat is uniek, want hoewel het vrijwel zeker lijkt dat McDavid voor de Oilers zal gaan spelen, is dat nog niet definitief. En hoe verbonden voelt McDavid zich eigenlijk met zijn rugnummer 97, wat hij draagt bij Erie Otters?

Ook leuk om te lezen