NHL Draftwatch: McDavid-gekte komt los in Edmonton

Door

cooper marody

De prospects

Deze week eens niet de aandacht voor de big boys, maar voor een paar goed presterende, potentiële draft picks in latere rondes. Alle genoemde spelers staan met hun team in de finale in de USHL en zijn mogelijke draft picks op 26 en 27 juni in Florida. De finale in de USHL Clark Cup gaat tussen Muskegon Lumberjacks en Sioux Falls Stampede, laatstgenoemde ploeg staat na twee duels op een 0-2 voorsprong in de best-of-five serie.

Joseph Cecconi (Muskegon Lumberjacks)

Cecconi is een 17-jarige verdediger die in het verleden al voor een jeugdteam met de naam Buffalo Sabres heeft gespeeld. De nummer laatst in de NHL van het afgelopen seizoen is dan ook de favoriete ploeg van Cecconi. Volgend seizoen zal hij spelen voor de universiteit van Michigan. De verdediger heeft een voornamelijk defensieve mindset, in 60 duels maakte hij dit seizoen drie goals en noteerde veertien assists. In tien play-off duels hield Cecconi het bij twee assists en een +5 rating.

Cooper Marody (Sioux Falls Stampede)

Marody bevindt zich in de finale in een unieke situatie. De aanvaller speelde in het begin van dit seizoen nog voor Muskegon, maar verruilde na enkele wedstrijden zijn ploeg voor Sioux Falls. In 38 wedstrijden maakte hij sindsdien 20 goals en 29 assists en ook in de play-offs presteert Marody prima met één goal en twaalf assists. In de tweede wedstrijd, een 6-1 overwinning voor Sioux Falls, noteerde Marody twee assists tegen zijn voormalige ploeg. De center maakt de grootste kans om vroeg gedraft te worden.

Collin Peters (Sioux Falls Stampede)

Peters speelde vorig seizoen nog voor de huidige tegenstander, Muskegon Lumberjacks. Voor het seizoen 2016/2017 heeft hij zich al gecommitteerd aan de universiteit van North Michigan, dus een team wat Peters draft zal even geduld moeten hebben. De center zal echter vooral moeten hopen nog in een van de latere rondes uitverkozen te worden. De 18-jarige aanvaller noteerde in 28 wedstrijden zes goals en vijf assists. Peters is daarmee, vergeleken met vele leeftijdsgenoten, geen hoogvlieger. In de play-offs kwam Peters tot nog toe tot één assist in tien duels. Eerder maakte hij nog wel een goed seizoen door voor de U16 van Milwaukee Admirals.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen