Canadiens verlengen met Pacioretty

Door

De Montreal Canadiens en Max Pacioretty hebben een nieuw contract getekend. De aanvaller wiens huidige tweejarige contract ter waarde van 3,25 miljoen dollar een jaar doorloopt, is nu verzekerd van een zesjarige verbintenis ter waarde van 27 miljoen dollar. Dat komt neer op een jaarlijks bedrag van 4,5 miljoen dollar.

Pacioretty begon het afgelopen seizoen nog wat onzeker, door de naweeën van een hersenschudding, opgelopen in het seizoen ervoor. Pacioretty deed afgelopen jaargang echter 79 wedstrijden mee en miste slechts drie duels door een schorsing. De winger scoorde de meeste punten van alle Canadiens (65) en moest qua goals (33) alleen Erik Cole (35) voor zich dulden.

Subban

Een andere Canadien, P.K. Subban, leeft nog in onwetendheid over zijn toekomst. De restricted free agent heeft nog altijd geen contract getekend, maar de verdediger zelf wil dolgraag bij de Canadiens blijven. “Ik groeide op als fan van de Montreal Canadiens. Ik ben blij hier te spelen en hoop dat de rest van mijn carrière nog te doen.”

Subban staat echter niet bekend als de meest sportieve speler en dat lijkt voor general manager Marc Bergevin een reden om te twijfelen aan de toekomst van Subban bij de Canadiens: “Hij is een goede, jonge speler, maar er komt meer bij kijken in het spelletje. Maar hij heeft zeker potentie.”

Shane Doan

Een andere speler die wellicht nog een Canadien word, is Shane Doan. De Canadiens werden tot dusver nog niet tot de geïnteresseerde partijen gezien, maar daar maakte Bergevin een einde aan: “Het zou geen goede zaak zijn als wij niet zouden proberen om Doan hierheen te halen. We houden hem in de gaten.”

Doan neemt pas een definitief besluit zodra duidelijk is hoe de toekomst van de Phoenix Coyotes eruit ziet. Doan zelf wil dolgraag bij de Coyotes blijven, maar zolang er nog geen duidelijkheid is over de toekomst van de club kan er niet onderhandeld worden.

Hoewel de concurrentie in de strijd om Doan moordend is, kunnen de Canadiens een kwaliteitsimpuls nog goed gebruiken. Montreal eindigde het afgelopen seizoen als vijftiende en laatste in de Eastern Conference en kwam daarmee bij lange na niet in de buurt van een plaats in de play-offs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen