MLS Recap: emotionele avond in Columbus

De wedstrijd tegen Los Angeles Galaxy stond voor de spelers, staf en fans van Columbus Crew bol van de emoties. Het was namelijk de eerste keer sinds het onverwachte overlijden van rookie middenvelder Kirk Urso dat de ploeg weer in actie kwam. In Crew Stadium toonde het grote scherm hoogtepunten uit de loopbaan van Urso, terwijl de spelers hun warming-up afwerkten in een zwart shirt met op de rug nummer 15, het nummer van de op 22-jarige leeftijd overleden Crew-speler. In de vijftiende minuut van de wedstrijd volgde nog een indrukwekkend eerbetoon.

Het duel eindigde in 1-1. Het stadion ontplofte toen Jairo Arrieta de aangeslagen ploeg uit Columbus vlak na rust op voorsprong zette. De uithaal met zijn zwakkere linkerbeen was Galaxy-goalie Josh Saunders te machtig. Diezelfde Saunders wist eerder in de wedstrijd al meermalen te voorkomen dat de gastheren het net vonden. Iers international Robbie Keane was ruim een kwartier later goed voor de gelijkmaker namens de bezoekers uit Los Angeles, die aantraden zonder sterspelers London Donovan en David Beckham. Voor Keane was het zijn elfde treffer van het seizoen.

Verder hield FC Dallas in dezelfde speelronde de kansen op de play-offs levend dankzij een 0-2 overwinning op Vancouver Whitecaps. De twee zwakste teams in de reguliere competitie, Toronto FC en Portland Timbers, hielden elkaar in evenwicht: 2-2.

Columbus Crew – Los Angeles Galaxy, 1-1

Toronto FC – Portland Timbers, 2-2

Vancouver Whitecaps – FC Dallas, 0-2