Shane Battier tekent bij Miami Heat

Door

In Miami is het te doen deze week wat free agents betreft. Goed, de Los Angeles Angels staken de Marlins gisteren de loef af wat Albert Pujols betreft, maar verder vertoont de plaatselijke honkbalclub dezelfde glamourtrekken als de Miami Heat. Laat nou net die NBA-franchise een slimme move hebben gemaakt op de spelersmarkt.

Shane Battier, free agent en hier nog te zien het shirt van de Houston Rockets, meldde vandaag zelf dat hij van plan is een contract te tekenen bij de ploeg in South Beach. Van plan ja, want vanaf morgen (vrijdag 9 december) zullen heel wat mensen zich het eelt van de vingers gaan tikken als er daadwerkelijk zaken op papier mogen komen te staan.

Een van die deals – over duur en salariëring nog geen berichten- betreft dus de deal met de 33-jarige, die vooral geprezen wordt vanwege zijn defensieve skills. Niemand kijkt er dan ook vreemd van op dat diverse contenders achter hem aan zaten. In dat geval mag de Heat zich de winnaar noemen en vissen Dallas Mavericks en de San Antonio Spurs achter het net.

Waarom kiest hij dan voor Miami? Simpel; omdat hij denkt dat daar het meeste succes te vieren is. ,,De lockout heeft mij veel tijd gegeven om na te denken over wat belangrijk voor mij is in deze fase van mijn leven en loopbaan. De laatste weken heb ik diverse zaken meerdere keren de revue laten passeren in mijn hoofd. En wat steeds terugkeerde, was een winnende rol.”

De ervaren Battier moet in eerste instantie defensief het voortouw nemen bij de ploeg van Erik Spoelstra en het vuile werk voor Dwayne Wade en LeBron James opknappen. Daarnaast kan hij heel aardig een bal van afstand door de ring heen gooien. Vorig jaar, toen als speler van de verrassend sterke Memphis Grizzlies, was zijn schoot hij 45 procent van achter de driepuntlijn raak. Dat is één procent hoger dan zijn loopbaangemiddelde.

Met het aantrekken van de routinier is het aannemelijk dat Mike Miller z’n biezen kan pakken. Tot nu toe stelde de vaak geblesseerde Miller – nu gevloerd door een hernia – teleur in het tenue van de Heat. Algemeen wordt aangenomen dat Miami hem laat vertrekken met de zogeheten amnestie clausule.

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen