Ovechkin leidt Capitals naar zege in Winter Classic

Door

460958240

Washington Capitals heeft een 2-3 zege geboekt in de NHL Winter Classic tegen Chicago Blackhawks. Alexander Ovechkin was de grote man met een goal en een assist en viel op door zijn enthousiaste spel. De Rus genoot zichtbaar van de entourage in de outdoor game en besliste daarmee mede de wedstrijd.

De omstandigheden waren goed in Washington. Het zonnetje scheen voor een temperatuur net boven het nulpunt en mede daardoor was het goed vertoeven op de tribunes van Nationals Park. De fans zagen thuisploeg Washington Capitals furieus aan de wedstrijd beginnen. Al snel stond een 0-2 voorsprong op het bord. Eric Fehr maakte het openingsdoelpunt na een verdedigingsfout van de Blackhawks. Alexander Ovechkin profiteerde niet veel later van een rebound op het schot van Jay Beagle en zijn enthousiaste reactie toont de gedrevenheid waarmee Ovechkin deze wedstrijd speelde.

Patrick Sharp bracht de Blackhawks echter al snel weer terug in de wedstrijd met een powerplay goal. In de tweede periode was Ovechkin in de beginfase de grote man, maar een goal leverde dat niet op. De Rus raakte paal en lat en zag vervolgens de Blackhawks de gelijkmaker maken na een verdedigingsfout van de Capitals.

Enkele powerplay kansen in de tweede en derde periode volgden, echter konden de Blackhawks daarvan niet profiteren. Dat werd de ploeg later fataal. Bij de eerste de beste mogelijkheid op de powerplay die de Capitals kregen was het raak. Met nog 12,9 seconden op de klok profiteerde Troy Brouwer van de verwarring die ontstond in de verdediging van de Blackhawks, nadat Ovechkin bij een schotpoging zijn stick zag breken. Brandon Saad kreeg daarvoor ook nog een penalty, waarna de Blackhawks vijf tegen vijf zonder goalie de gelijkmaker nog probeerden te produceren. Het mocht echter niet baten en dus barstte Ovechkin weer in vreugde uit.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen