Wisconsin wint Outback Bowl na verlenging van Auburn

Door

460957960

De #18 Wisconsin Badgers moesten het zonder hun coach Gary Andersen doen, die drie weken geleden aankondigde dat hij de nieuwe hoofdcoach wordt bij Oregon State, maar ondanks die tegenslag wisten de Badgers wel op indrukwekkende wijze de Outback Bowl te winnen. Pas na verlenging wisten de Badgers de #19 Auburn Tigers op de knieën te krijgen en met 34-31 te winnen.

Grote man aan de kant van Wisconsin was uiteraard Melvin Gordon. De runningback, die tijdens de aankomende NFL Draft waarschijnlijk de eerst gekozen runningback zal worden, was goed voor maar liefst 251 rushing yards en drie touchdowns. En vooral Gordon’s tweede touchdown was er eentje om in te lijsten:

Vervolgens ging het op en neer, al was het vooral Wisconsin dat veel kansen liet liggen doordat quarterback Joel Stave maar liefst drie interceptions gooide. Daar tegenover stond een gemiste field goal van Auburn en in de verlenging was het diezelfde kicker, Daniel Carlson, die zijn ploeg geen goede dienst bewees. Nadat de Braziliaan Rafael Gaglianone de Badgers in de verlenging op voorsprong had gezet, was Carlson minder succesvol vanaf 45 yards:

Zodoende won Wisconsin voor het eerst in vijf jaar weer een bowl game, en Melvin Gordon sluit zijn carrière bij de Badgers af met 2,587 rushing yards in één seizoen. En daarmee kwam hij net tekort voor het record van Barry Sanders, die in 1988 namens Oklahoma State goed was voor 2,628 rushing yards.

Missouri wint Citrus Bowl van Minnesota

Na de nederlagen van Ole Miss, Mississippi State en Auburn zorgde #16 Missouri eindelijk weer voor een overwinning uit de SEC. In Orlando waren de Tigers met 33-17 te sterk voor de #25 Minnesota Golden Gophers.

Tot het laatste kwart bleef Minnesota lang bij, en dit kwam mede dankzij deze fenomenale actie van tight end Maxx Williams, die tijdens de aankomende NFL Draft weleens de hoogst gekozen tight end kan worden:

Het laatste woord was echter aan de Tigers, die met hun sterke rushing offense het verschil maakten en dit was te zien tijdens de 78-yard touchdown van runningback Russell Hansbrough:

Zodoende sluiten de Tigers voor het tweede jaar op rij het seizoen op goede wijze af. Nadat de ploeg vorig seizoen de Cotton Bowl won, kunnen ze hier dit seizoen de Citrus Bowl aan toevoegen en dus kan je stellen dat de overgang naar de SEC voor Mizzou geen windeieren heeft gelegd.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen