Dellavedova na Game 3 opgenomen in ziekenhuis

Door

Matthew Dellavedova

Matthew Dellavedova is op dit moment één van de helden in Cleveland. Zijn prestaties tijdens de tweede en derde wedstrijd liet mensen op de banken staan en de hoop op een mogelijke titel voor de Cavaliers is weer helemaal terug. Hoewel iedereen in een vrolijke stemming is, ging het na Game 3 iets minder met de nieuwbakken cult held van Cleveland.

Na de gewonnen wedstrijd tegen de Golden State Warriors kreeg de Australiër op meerdere plekken last van hevige krampen. De fysiotherapeuten die aanwezig waren, behandelde hem viermaal om van de kramp af te komen. Uiteindelijk werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Ook Iman Shumpert moest met een schouderblessure op controle in het ziekenhuis. Shumpert blesseerde zich aan zijn schouder na een screen van Draymond Green. De Cavaliers komen woensdag met een update over de situatie van de twee spelers

De hevige kramp aanvallen van Dellavedova zijn niet heel gek te noemen. Outback Jesus, zoals hij liefkozend wordt genoemd, streed de gehele om elke bal. Meerdere malen kwam hij hierdoor op de grond te liggen of verdween zelfs een aantal keren in het publiek.

Een mogelijk langdurig herstel van Delly zou een aderlating zijn voor de Cavaliers. Dellavedova was de vervanger van Kyrie Irving, die tijdens de eerste wedstrijd van de Finals zijn knieschijf brak en niet meer in actie zal komen.

Dellavedova was in het derde Finals duel tussen de Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors goed voor twintig punten in 39 minuten. De Australiër viel vooral op vanwege zijn hardwerkende verdedigende spel en zijn aandeel in een aantal belangrijke spelmomenten. Bekijk hieronder de beste momenten van de point guard in Game 3.

Foto: HoopsHabit.com

Ook leuk om te lezen