Superieure James imponeert met 51 punten

Door

De spelers van de Miami Heat zijn snelle leerlingen. Nadat ze deze week nog hadden uitgesproken dat ze qua ervaring niet mee konden komen met de grote ploegen in de NBA, toonden ze donderdagavond wel genoeg klasse om de Orlando Magic te verslaan. In Orlando werd het een 104-100 overwinning voor de Heat.

De ploeg van coach Erik Spoelstra zag LeBron James excelleren in het duel. De small forward scoorde 51 punten (het hoogste aantal punten door iemand gescoord in de NBA dit jaar), pakte 11 rebounds. en was ook nog eens goed voor 8 assists.

,,Tegen dit team speel ik altijd wel lekker,” erkende James. Zijn eerste elf schoten waren allemaal raak. ,,We wisten dat dit niet zomaar een wedstrijd zou zijn voor ons. Zij (Orlando Magic) hebben veel onzin verhalen over ons de wereld in gebracht aan het begin van het seizoen en daarom was er een extra drive om te laten zien hoe goed wij kunnen spelen.”

Dwight Howard, normaal de man waar het allemaal omdraait bij de thuisploeg, had een stille avond. Howard had 17 punten en 16 rebounds, maar scoorde slechts een punt na de rust. Daarnaast wist hij slechts drie van dertien vrije worpen raak te gooien.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Heat en de Magic.

Foto: basketwallpapers.com

Ook leuk om te lezen