Monster triple-doubles LeBron en Luka, game-winner Tatum

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht versloegen de Lakers de Mavericks, mede dankzij een triple-double van LeBron James. De Boston Celtics wonnen zoals verwacht van New York Knicks, maar met meer moeite dan verwacht.

VRIJDAG 1 NOVEMBER

JAMES EN DONCIC BLINKEN UIT IN DALLAS

De Los Angeles Lakers hebben hun vierde zege van het seizoen geboekt. In Dallas werden de Mavericks na overtime verslagen: 119-110. Zowel LeBron James als Luka Doncic behaalden indrukwekkende triple-doubles.

Het waren de Mavericks die het sterkst uit de startblokken kwamen. Voor de thuisploeg was het Dwight Powell die het verschil maakte in het eerste kwart. De center scoorde negen punten in de eerste negen minuten waardoor de Mavericks uitliepen naar een voorsprong van maximaal 14 punten. Ook in het tweede kwart waren de Mavericks de bovenliggende partij. De ploeg van coach Rick Carlisle ging de rust in met een voorsprong van tien punten.

In de tweede helft kwamen de Lakers sterker voor de dag en halverwege het derde kwart pakten zij hun eerste voorsprong sinds 11:32 in het eerste kwart. Echter bleven de Mavericks goed in de wedstrijd wat leidde tot een voorsprong van drie punten met nog zes seconden te gaan in het vierde kwart. Een driepunter van Dorian Finney-Smith en een vrije worp van Powell in de laatste 30 seconden bracht de Mavericks weer op voorsprong. Echter was het de gemiste vrije worp van Powell die de deur op een kier liet staan. Na een sterke drive van James passte hij de bal naar Danny Green in de rechterhoek van het veld die in de buzzer de gelijkmakende driepunter raak schoot.

In de verlenging liepen de Lakers redelijk eenvoudig uit naar een zege, mede dankzij negen punten van James. De small forward eindigde uiteindelijk met maar liefst 39 punten, 12 rebounds, 16 assists én 4 steals. Doncic deed zeker niet onder voor James. De Sloveen noteerde 31 punten, 13 rebounds en 15 assists. Ook James was onder de indruk van Doncic, wat hij duidelijk na afloop van de wedstrijd liet merken met de tekst “You are a bad motherf*cker”.

GAME-WINNER TATUM BEZORGT CELTICS ZEGE

Ook de Boston Celtics hebben hun vierde zege van het seizoen binnengehaald. Tegen de laagvliegende New York Knicks werd het slechts 102-104. Jayson Tatum was mede dankzij zijn 24 punten en game-winner de gevierde man voor de Celtics.

Beide teams kwamen rustig uit de startblokken. De stand na het eerste kwart was ‘slechts’ 23-22, het minste aantal punten in het eerste kwart van de gehele speeldag. Voor de Celtics was het rookie Grant Williams die met acht punten de Celtics in de wedstrijd hield. Ook in de tweede helft waren de teams sterk aan elkaar gewaagd. Met een voorsprong van één punt gingen de Knicks de rust in. Topscorer van de eerste helft was Tatum met 14 punten. Echter hadden Kemba Walker, Grant Williams, Marcus Morris Sr. en R.J. Barrett allemaal al tien punten of meer.

Ook in de tweede helft bleven de teams dicht bij elkaar. De Knicks liepen uit naar hun maximale voorsprong van vier punten en zes minuten later hadden de Celtics hun maximale voorsprong te pakken van zeven punten. Kemba Walker was voor de Celtics de grote man met 23 punten in de tweede helft. Echter hield onder andere Marcus Morris, die 18 punten scoorde in de tweede helft, de Knicks dicht bij de Celtics. Morris scoorde met vijf seconden te gaan in het vierde kwart de gelijkmakende driepunter, na een sterke aanvallende rebound van Kevin Knox III. Echter was het Tatum die de wedstrijd besliste. De jonge forward schoot met één seconde te gaan de bal door de ring en bracht daarmee de Celtics de zege.

OVERIGE UITSLAGEN

Houston Rockets – Brooklyn Nets: 116-123; Taurean Prince 27 punten, 12 rebounds/James Harden 36 punten, 10/31 FG, 2/16 3PT

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers: 95-102; Domantas Sabonis 18 punten, 17 rebounds

Milwaukee Bucks – Orlando Magic: 123-91; Giannis Antetokounmpo 29 punten, 14 rebounds, 6 assists

Detroit Pistons – Chicago Bulls: 106-112; Zach LaVine 26 punten, 5 rebounds/Andre Drummond 25 punten, 24 rebounds

Utah Jazz – Sacramento Kings: 101-102; De’Aaron Fox 25 punten, 5 rebounds

San Antonio Spurs – Golden State Warriors: 127-110; Patty Mills 31 punten, 6/9 3PT

Top- en coverfoto: Ronald Martinez / Getty Images