Ducks stijgen naar zesde plek

Vanwege het grote aantal teams dat nog in de running is voor een plek bij de laatste acht in de Western Conference, is er vrijwel elke dag wel een duel tussen twee concurrenten voor een play-offticket. Zo was er woensdagavond het duel tussen de Calgary Flames en de Anaheim Ducks.

Voor aanvang van deze wedstrijd bevonden de Flames zich op de tiende plek en de Ducks op de zevende en het onderlinge verschil bedroeg vier punten. Vooral voor de Flames was een overwinning dus van cruciaal belang.

De thuisploeg begon dan ook sterk aan het duel, want na bijna drie minuten opende Jarome Iginla de score. Echter, vanwege een groot aantal penalty’s aan Calgary-zijde kreeg Anaheim de kans om terug in de wedstrijd te komen.

De bezoekers profiteerden bijzonder goed van de man-meersituaties, want voordat de eerste periode over was, stonden ze alweer met 1-2 voor dankzij power play-goals van Bobby Ryan en uitblinker Corey Perry(foto).

Aan het einde van het tweede bedrijf bezorgde Lubomir Visnovsky voor een marge van twee doelpunten door een afstandsschot in de kruising te schieten. Doordat verschillende spelers zijn zicht op het schot blokkeerden, zag goalie Miika Kiprusoff de puck nooit aankomen en was hij dus kansloos.

Vroeg in de derde periode bracht Mark Giordano de spanning weer terug in het duel door te scoren tijdens een 5-on-3-power play. De Flames probeerden hierna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar zij kregen de puck niet meer langs Anaheim-goalie Ray Emery, die zo zijn zesde wedstrijd voor de Ducks wist te winnen. Hij is hiermee dus nog steeds ongeslagen voor zijn nieuwe werkgever.

In de laatste minuut gooide Perry het duel op slot met een emptynetter en scoorde zo alweer zijn 46e goal. Hiermee is hij de topscorer van de NHL.