Seizoen Coyotes nog niet voorbij

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Voor de Phoenix Coyotes kon het de allerlaatste wedstrijd van een goed seizoen zijn. In een zwaarbevochten wedstrijd waar beide teams grote kansen kregen, was het Phoenix die een laatste strohalm greep. De Coyotes hadden voldoende aan twee goals en goalie Mike Smith wist 36 schoten te keren voor zijn derde shut-out in de play-offs.

Penalty kill

In een met penalty’s gevulde eerste periode, was het ook niet verwonderlijk dat de eerste goal viel tijdens een powerplay. In totaal werden in de eerste twintig minuten zes straffen uitgedeeld, drie voor elk team. Het was captain Shane Doan met een fraaie backhand die de puck langs Jonathan Quick wist te schieten. De aanleiding van de powerplay voor Phoenix was een discutabele goaltender interference penalty voor Justin Williams. Smith, ver uit zijn doel, schaatste tegen Williams op die net om de goalie van Phoenix draaide.

Belangrijker voor de Coyotes was een solide en agressieve penalty kill. Waar de Kings in voorgaande wedstrijden effectief gebruik konden maken van de ruimte met een man meer, werd er nu weinig ruimte gegeven.

Los Angeles had geen gebrek aan goede kansen om de score gelijk te trekken en zelfs om een voorsprong te nemen. Het was Smith die de deur dicht hield tegen een aanvallend Kings team.

Veerkracht

Doan gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan dat hij beter moest spelen en zoals een echte captain betaamt, gaf hij op het ijs het goede voorbeeld. In de tweede periode wist Doan opnieuw een puck in het net te werken. De puck verliet na een metalen geluid het doel net zo snel als dat hij er in werd geschoten en voor de Kings was er enige hoop dat de paal redding had geboden. Na review bleek dat de puck de camera achter in het doel raakte, dus was het toch 2-0.

Hoewel Los Angeles het grootste gedeelte van de derde periode in het gedeelte van Phoenix doorbrachten, werd er geen resultaat geboekt. Veel schoten werden geblokkeerd en de schoten die wel door kwamen, werden gekeerd door Smith. Antoine Vermette speelde ook een sterke wedstrijd en had een groot aandeel in het blokkeren van schoten en offensief gezien.

Ondanks de penalty’s die de Coyotes te verwerken kregen, bood het team weerstand tegen de vele aanvallen van de Kings. De Coyotes toonden de veerkracht die ze door een uitstekend seizoen en een goede play-offs zo ver heeft gebracht.

Highlights

Programma

Door deze overwinning op de Kings is er een game 5 noodzakelijk. Deze zal dinsdagavond in Phoenix gespeeld worden en zal om 03:00 Nederlandse tijd beginnen. De Coyotes zullen te maken krijgen met een gevaarlijk Kings team dat gebrand is op een plaats in de finale.
In de Eastern Conference zal game 4 vanavond worden gespeeld. De Devils hopen de serie gelijk te trekken naar 2-2. Deze wedstrijd begint om 02:00 Nederlandse tijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen