Warriors en Thunder boeken belangrijke zege

WOENSDAG 13 MAART

WARRIORS VERSLAAN ROCKETS ZONDER DURANT

De Houston Rockets zagen afgelopen nacht hun reeks van negen zeges op rij ten einde komen. In eigen huis bleken de Golden State Warriors te sterk te zijn. De Rockets wisten een achterstand van tien punten in de slotfase nog goed te maken, maar lieten de kans op een zege vervolgens liggen: 106-104.

James Harden wist namens de Rockets niet boven de 30 punten te komen (29 PTS, 3 REB, 10 AST en 3 STL), terwijl Chris Paul met 24 punten en zes rebounds probeerde The Beard zoveel mogelijk te ondersteunen. Bij de Golden State Warriors ontbrak Kevin Durant en namen de drie grote namen het scoren voor hun rekening. Klay Thompson scoorde 30 punten met zes rebounds en vijf driepunters, terwijl Stephen Curry met 24 punten, vier rebounds en vijf assists ook zijn steentje wist bij te dragen. Toch viel vooral de prestatie van DeMarcus Cousins op. Cousins wist 27 punten, acht rebounds en zeven assists te scoren, zijn beste prestatie dit seizoen in het shirt van de Warriors.

De Warriors hebben in de strijd om de eerste plek in het westen een voorsprong van 1.5 wedstrijd op de Denver Nuggets. De Rockets waren dankzij hun winning streak onderweg om de derde plek over te nemen van de Thunder, maar dankzij deze nederlaag moeten de Rockets het voorlopig doen met de vierde plek. De strijd om plek drie gaat voorlopig tussen de Thunder, Rockets en Trail Blazers.

THUNDER DANKZIJ WESTBROOK LANGS NETS

De Thunder, één van de concurrenten van de Rockets, wisten in eigen huis dankzij Russell Westbrook de Brooklyn Nets te verslaan. De Nets stonden in de eerste helft zelfs tien punten voor, maar gaven deze voorsprong in het derde kwart uit handen. In het vierde kwart namen de Thunder definitief afstand van de Nets: 96-108.

De Nets zien dankzij deze nederlaag een zegereeks van vier duels als sneeuw voor de zon verdwijnen. De uitblinker van de bezoekers kwam vanaf de bank. Spencer Dinwiddie wist met 25 punten en vijf rebounds de Nets lang in het duel te houden. D’Angelo Russell wist niet verder te komen dan 14 punten, vier rebounds en zeven assists. Bij de Thunder, die hun tweede zege op rij wisten te boeken, was Russell Westbrook de uitblinker. Met een triple-double (31 PTS, 12 REB, 11 AST) was Westbrook de man van de wedstrijd. Hij wist de Thunder in de tweede helft uiteindelijk naar de zege te leiden.

De Thunder doen dus volop mee in de strijd om de derde plek in het westen. Dankzij deze zege en de nederlaag van de Rockets staan de Thunder nu derde in het westen. De voorsprong op de Rockets en de Trail Blazers is echter klein. De Nets lijken af te stevenen op een plek in de play-offs. De ploeg uit Brooklyn staat verrassend zesde en heeft vier wedstrijden voorsprong op de negende seed.