Lakers met Bryant onderuit tegen Raptors

Door

Toronto Raptors v Los Angeles Lakers

Na acht maanden blessureleed stond de wedstrijd tussen de Los Angeles Laker en de Toronto Raprots in het teken van de terugkeer van Kobe Bryant. Eerder dan verwacht deed de Black Mamba weer mee, maar hij kon een nederlaag in het eigen Staples Center niet voorkomen: 114-96. De Raptors speelden zonder Rudy Gay, die voorafgaand aan het duel geen uitleg kreeg waarom hij niet mocht spelen. Na de wedstrijd maakte de ploeg bekend hun best betaalde speler naar de Sacramento Kings te hebben getrade.

In zijn afwezigheid nam Amir Johnson de rol als scorer over. De power forward scoorde 32 punten, een persoonlijk record. Daarnaast greep hij ook nog eens tien rebounds en was hij goed voor zowel twee steals als blocks. Bryant had een minder indrukwekkende statline. In 28 minuten speeltijd kwam hij niet verder dan negen punten (2-9 FG). De Lakers moesten duidelijk wennen aan de nieuwe formatie. Geen van de starters scoorde in dubbele cijfers. Vijf bankspelers deden dat overigens wel.

Tip-off
Het mooiste affiche van de dag was die van de Indiana Pacers tegen de thuisspelende Oklahoma City Thunder. Een spektakel werd het echter niet. De koploper uit de Eastern Conference speelde zijn laatste duel van een flink roadtrip en de oogde zichtbaar vermoeid. Vanaf begin tot het einde stond de thuisploeg voor en uiteindelijk stond er 118-94 op het scorebord. De sterspelers van de Thunder waren beide goed voor een double-double. Durant scoorde 36 punten met tien rebounds en Westbrook was goed voor 26 punten en dertien assists. Bij de Pacers was Paul George op dreef in het tweede bedrijf, waarin hij 28 van zijn 32 punten scoorde. Het was het tiende duel op een rij dat de Thunder in eigen huis wisten te winnen.

Three Point Play

  • De Miami Heat namen revanche op de nederlaag eerder deze week tegen de Detroit Pistons. Ditmaal zegevierde de ploeg aan de hand van LeBron James (24 punten negen assists) met 110-95. Het was een goede generale repetitie voor de kraker van komende dinsdag, wanneer de matchup met de Pacers op het programma staat.
  • Een jarige Dwight Howard domineerde gisteren tegen zijn oude ploeg en had een groot aandeel in de overwinning op de Orlando Magic. De center van de Houston Rockets scoorde twintig punten en verzamelde een indrukwekkende 22 rebounds. Ook James Harden was op dreef met 27 punten en tien assists in de wedstrijd die met 98-88 werd gewonnen.
  • De Boston Celtics hadden geen kind aan de New York Knicks. Een uitstekend verslag van dit duel leest u hier.

Stat of the Night
Kevin Durant tegen de Indiana Pacers: 36 PNT, 10 REB, 5 AST, 14-23 FG, 6-6 FT, 2 3PM

The Paint
Kobe speelde voor het eerst met Nick “Swaggy P” Young en zag de 360 airball

nick360

Kobe x Star Wars = Awesome

Boris Diaw is Santa Spurs
pkgnC51

Boxscore
Boston Celtics (10-12) @ New York Knicks (5-14) 114-73
Miami Heat (16-5) @ Detroit Pistons (10-11) 110-95
Orlando Magic (6-14) @ Houston Rockets (15-7) 88-98
Indiana Pacers (18-3) @ Oklahoma City Thunder (15-4) 94-118
Toronto Raptors (7-12) @ Los Angeles Lakers (10-10) 106-94

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen