Top 10 NHL Free Agents

Door

beleskey

Vandaag start de Free Agency weer in de NHL. De periode van het jaar dat GM’s niet weten hoe snel ze hun beschikbare salarisruimte moeten verbranden. Voor spelers is het een prachtige periode. Natuurlijk zullen velen moeten verhuizen naar een nieuwe stad, nieuwe kleedkamer en nieuwe ploeggenoten. Maar het nieuwe salaris maakt heel veel goed.

Steeds minder spelers komen beschikbaar op 1 juli, omdat contracten zijn verlengd. De hoeveelheid high-end talent is beperkt, maar er zitten welkome toevoegingen in. Zaak voor de GM’s is om niet te veel te betalen en dat is elk jaar een uitdaging.

Welke tien spelers kunnen dit jaar op de meeste aandacht rekenen in NHL Free Agency?

Matt Beleskey
Matt Beleskey heeft de grootste kans op een contract a la David Clarkson. Beleskey heeft afgelopen seizoen erg geprofiteerd van tijd op het ijs met Corey Perry en Ryan Getzlaf. Hierdoor is zijn productie omhoog geschoten. De kans op herhaling bij een nieuwe ploeg is zeer gering. De kans dat alle teameigenaren dat door hebben is nog geringer.

Matt Beleskey tekende een contract voor vijf jaar en een salaris van $ 3,8 miljoen per jaar.

Mike Green (WSH)
Green heeft topjaren gekend in Washington en zal op basis van die jaren ook betaald gaan worden vandaag. Dat de Capitals er niet met Green zijn uitgekomen, zou kunnen betekenen dat hij erg veel geld vroeg. Zeer waarschijnlijk gaat hij het ook krijgen.

Voor de komende drie jaar is Green een Red Wing. Zijn jaarsalaris is $ 6 miljoen.

Christian Ehrhoff
Christian Ehrhoff heeft zijn geld al binnen. De Buffalo Sabres kochten het frontloaded contract van Ehrhoff uit. Hierdoor zou de Duitser het niet meer voor het geld hoeven doen. Hij heeft zelf ook al aangegeven op jacht te willen naar de Stanley Cup. Verwachting is dat hij voor een zacht prijsje naar een contender zal gaan.

Cody Franson
Na drie jaarcontracten zal Franson op zoek gaan naar zekerheid. En dat zal hij krijgen ook. Franson is maar 27 en de beste jonge verdediger die beschikbaar is. In Vancouver lijken ze ruimte te hebben gemaakt in het salarishuis door de trade van Kevin Bieksa.

Antione Vermette
De huurling heeft in Chicago een belangrijk aandeel gehad in de titel van de Blackhawks. Hij speelde niet altijd even goed en werd ook geregeld buiten de selectie gehouden, maar scoorde een paar belangrijke treffers.

Vermette keerde terug naar de Arizona Coyotes voor twee jaar $3,75 miljoen per jaar.

Martin St. Louis
De 40-jarige Canadees zou wel eens eenzelfde kant op kunnen gaan als Brad Richards. Of Jaromir Jagr. Gaat hij voor het strand en een pre-pensioen? Of toch nog een keer meedoen om de prijzen?

Justin Williams
Mr. Game Seven zal het best gedijen bij een competitieve ploeg. In het reguliere seizoen kan Williams onder de radar blijven. Maar in mei en juni is hij op zijn best. Wie biedt het meeste voor de verpersoonlijking van clutch?

Justin Williams tekende voor 2 jaar en $3,25 miljoen per jaar in Washington.

Andrej Sekera
Net als Vermette was Sekera dit jaar een huurling. Zijn toevoeging heeft de Kings alleen niets gebracht. De play-offs werden immers gemist. Toch zou Sekera ook voor volgend seizoen een perfecte aanvulling zijn voor de verdediging van de Kings. Er zijn op die positie wel wat gaten te vullen.

Sekera verruilt Los Angeles voor de Edmonton Oilers voor de komende zes jaar. Zijn jaarsalaris bedraagt $ 5,5 miljoen.

Brad Richards
Net als Ehrhoff heeft Richards zijn schaapjes op het droge. Zijn contract met de New York Rangers was uitgekocht en alles wat nu nog verdiend wordt is een mooie aanvulling voor zijn pensioen. In de kluis liggen inmiddels twee Stanley Cup ringen. Richards is niet meer de aanvaller voor de eerste aanvalslinie, maar een zeer nuttige toevoeging voor teams die diepte zoeken binnen de selectie.

Brad Richards tekende een jaarcontract van $ 3 miljoen.

Mike Ribeiro
Lange tijd worstelde Ribeiro met een mentaliteitsprobleem. Hij werd regelmatig gelinkt aan drank- en drugsgebruik. Die tijd lijkt hij eindelijk achter zich te hebben gelaten. In Nashville lijkt hij rust gevonden te hebben. De focus ligt weer volledig op het ijshockey en hij was daarin afgelopen seizoen zeer succesvol. Een langer verblijf in Nashville is niet uit te sluiten.

Mike Ribeiro blijft nog twee jaar langer in Nashville voor een jaarsalaris van $ 3,5 miljoen.

De NHL Free Agency begint vandaag om 18.00 uur.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen