NBA Update: Big cash voor Anthony Davis, Stephen Curry in Dunk Contest?

Door

Indiana Pacers v New Orleans Pelicans

Dat het seizoen erop zit en de kampioen gekroond is, betekent niet dat de NBA-redactie van SportAmerika niks meer te doen heeft! Er gebeurt nog voldoende tussen de bedrijven door en dus zullen we je ook het gehele off-season via de NBA Update op de hoogte houden van het wel en wee in de NBA. Vandaag onder andere Anthony Davis, de eerste deals in free agency, Scottie Pippen en een dunkende Stephen Curry.

Big cash voor The Brow
Het is een mooie dag in New Orleans. De Pelicans zouden een mondeling akkoord hebben met superster Anthon Davis over een nieuw contract: vijf jaar ter waarde van 145 miljoen dollar, dat start in het seizoen 2016-2017. Daarmee kunnen de Pelicans verder bouwen aan een team dat dit seizoen al de play-offs haalde en op termijn mee moet kunnen doen voor een titel. Davis wordt namelijk aanzien als dé ster van de toekomst en was afgelopen seizoen goed voor gemiddeld 24 punten, tien rebounds en bijna drie blocks.

Niet iedereen leek opgezet met de prijzige contractverlenging van The Brow. Reggie Miller stuurde een tweet de wereld in waarbij hij zijn ouders verweet hem al in 1965 op de wereld te zetten. Daardoor mist hij nu de ‘big bucks’ in de NBA. De voormalige Indiana-speler was er echter mee aan het lachen en wenste Davis alle geluk toe in NOLA.

Spurs slaan hun eerste slag
Het wordt een mogelijk drukke zomer in San Antonio nu de Spurs toch wel wat cap room hebben om bijvoorbeeld LaMarcus Aldrigde te halen. Hun eerste prioriteit was echter het hercontracteren van Kawhi Leonard. De veelzijdige small forward was een restricted free agent, maar liet al vrij snel uitschijnen voor geen ander team te willen spelen.

Leonard en de Spurs kwamen overeen voor een contract ter waarde van vijf jaar voor 90 miljoen dollar. “Ik had alle intentie om opnieuw te tekenen bij San Antonio”, aldus de Defensive Player of the Year. “Er zijn nog een paar details in het contract waarvoor een oplossing gezocht moet worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat gebeuren.” Leonard kan zijn contract wel pas tekenen op 9 juli.

Middleton blijft bij Bucks, Aminu naar Blazers
Ook de Milwaukee Bucks hebben een eerste slag thuisgehaald. Ze hebben een akkoord gevonden met free agent Khris Middleton over een contract van vijf jaar ter waarde van 70 miljoen dollar. Middleton brak vorig seizoen helemaal los in Milwaukee en tekende gemiddeld voor dertien punten, vier rebounds en 40,7% vanaf de driepuntlijn. De Bucks zouden ondertussen ook nummer één zijn op de lijst van Tyson Chandler.

Portland is actief bezig en haalde alweer een nieuwe speler in huis. Al-Farouq Aminu verlaat Dallas voor een contract van vier jaar ter waarde van 30 miljoen dollar. De forward staat bekend om zijn atletisch vermogen en defensieve kwaliteiten. Vorig seizoen liet hij statistieken noteren van vijf punten en vier rebounds per game.

Pacers willen Ellis, Nets doen zaken
Ook Monta Ellis speelt volgend seizoen waarschijnlijk niet meer bij de Dallas Mavericks. De guard liet zijn spelersoptie vallen en kan op heel wat interesse rekenen. Vooral de Indiana Pacers gaan hard voor de 29-jarige scorer. Larry Bird staat er namelijk op om Ellis toe te voegen aan zijn roster. Ook Sacramento, Miami en Atlanta zouden interesse hebben, maar Ellis heeft alvast een afspraak met de Pacers op zijn programma staan.

De Nets lijken dan weer twee spelers te behouden. Brook Lopez en Thaddeus Young zouden een akkoord hebben om respectievelijk nog drie en vier jaar in Brooklyn te blijven. Lopez zou daarin 60 miljoen dollar gaan verdienen, Young 50 miljoen dollar. Lopez speelt al sinds 2008 voor de Nets, Young kwam vorig seizoen over van Minnesota.

Gaan Kings voor Rondo?
Nieuws uit Sacramento: de Kings zouden serieuze interesse hebben in Rajon Rondo. Vlade Divac zou de point guard al gecontacteerd hebben, maar een contractaanbod is er nog niet. Volgens onder andere David Aldridge zouden de Kings en Rondo deze week wel een afspraak geregeld hebben, mede dankzij de hulp van Rondo’s goede vriend Rudy Gay. Verder blijft iedereen op het roster van de Kings bespreekbaar in een trade, ook DeMarcus Cousins dus.

“Ik was LeBron voor LeBron”
King James wordt regelmatig vergeleken met Michael Jordan, terecht of onterecht. Een man die daar niet mee kan lachen is Scottie Pippen. De ex-Bull en zesvoudig kampioen naast Jordan sprak zich in een interview met de Northeast Ohio Media Group uit over de kwestie.

“Ik was LeBron James voor LeBron James en het is niet eens een discussie. Men wil hem vergelijken met de grootsten, zoals Jordan en Magic. Maar hij is meer zoals ik. Als je kijkt hoe hij speelt en hoe ik speelde, dan zie je de vergelijkingen.”

Pippen liet enkele jaren geleden een opgemerkte uitspraak noteren toen hij The King een betere speler noemde als zijn voormalige teamgenoot. Toen kreeg hij heel wat kritiek. Of dat nu ook zal zijn, is nog af te wachten. 

Stephen Curry de dunker?
Dat Stephen Curry kan schieten, weten we ondertussen allemaal. Maar dat de regerende MVP en kampioen ook serieus kan dunken, dat is wat anders. In een video van Under Armour liet Curry het beste van zichzelf zien tijdens een trainingskamp. Dunk Contest here we come???

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen