Warriors overtuigen Steve Kerr met topcontract

Door

T-Mobile Rookie Challenge and Youth Jam

De kogel is eindelijk door de kerk: Steve Kerr wordt coach bij de Golden State Warriors. De ex-speler van onder andere de Chicago Bulls en San Antonio Spurs was lang grof wild op de transfermarkt. Kerr laat met zijn keuze voor de Warriors Phil Jackson en de New York Knicks met lege handen achter.

Het nieuws kwam toch erg onverwacht. Kerr kent Jackson en leek lang op weg naar een job als coach van de Knickerbockers. De club stond deze week zelfs een vierde gegarandeerd jaar toe in hun contractvoorstel aan Kerr, iets dat tot dan toe ondenkbaar was. Maar tevergeefs, zo blijkt nu. De Warriors geven hun nieuwe coach namelijk een vijfjarige contract ter waarde van liefst 25 miljoen dollar. Het feit dat Kerr in San Diego woont, heeft waarschijnlijk meegespeeld in zijn beslissing.

De Warriors’ eerste keuze, Stan Van Gundy, koos woensdag voor een job bij de Detroit Pistons. Van Gundy krijgt daar 35 miljoen dollar op vijf seizoenen. Desalniettemin zijn de Warriors blij met de komst van Kerr, voor de Knicks daarentegen wacht een moeilijke zoektocht naar een nieuwe coach nu hun voornaamste kandidaat van de markt is.

Foto’s: Getty Images 

1 Reactie
  1. Bahadir 9 jaar ago

    Ik ben benieuwd hoe die gaat het doen als coach. Ik vond hem altijd glasheldere analyses geven als analyst zijnde, dus verwacht dat ‘ie het goed gaat doen. Z’n specialiteit in zijn dagen als NBA-speler matcht in ieder geval met de main offensive weapon van de Dubs.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen