NHL Recap: Blackhawks verliezen opnieuw

Het weer in Washington maakte het voor fans te gevaarlijk om naar Capitals-Ducks te komen.

Vannacht stond er een wedstrijd minder op het programma dan gepland. De wedstrijd tussen de Capitals en Ducks in Washington werd namelijk afgelast vanwege de hevige sneeuwstorm in de hoofdstad van de VS. Desondanks bleef er een mooi programma over. Twee belangrijke wedstrijden voor de respectievelijke divisies speelden zich af in Buffalo en in Denver, Chicago probeerde de nederlaag in Tampa weg te spoelen in Sunrise, de Rangers bezochten de Hurricanes en Ottawa speelde gastheer voor de Islanders. Wat zich daar allemaal voltrok? Rowdy van Grieken blikt graag voor u terug!

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings
Voor de Buffalo Sabres lijkt het inmiddels zo goed als onmogelijk om de play-offs nog te behalen. Vannacht kwam een play-off team in Detroit bij ze op bezoek.

Detroit was gedurende het gehele duel heer en meester in het First Niagara Centre, maar Sabres-doelman Robin Lehner hield zijn poot stijf. Hierdoor duurde het 52 minuten voordat het doel daadwerkelijk werd gevonden in deze wedstrijd. Jonge sensatie Dylan Larkin vond eerst het net, vijf minuten later gaf hij een geweldige assist op aanvoerder Henrik Zetterberg. Zo stond het dus al 0-2. Glendening maakte aan alle onzekerheid een einde met zijn empty netter.

Carolina Hurricanes – New York Rangers
De Hurricanes hebben zich teruggevochten in de play-off race en konden vannacht opnieuw een grote stap zetten, maar dan moest er wel van de Rangers gewonnen worden.

New York domineerde de eerste periode, het schoot zeventien keer op doel en kreeg slechts negen schoten tegen. Dit spel werd beloond door aanvoerder Ryan McDonagh en Keith Yandle; 0-2. Vroeg in de tweede periode scoorde Joakin Nordstrom de aansluitingstreffer voor Carolina, maar zes minuten later bracht J.T. Miller de marge weer op twee. Miller scoorde later die periode nogmaals, waardoor de eindstand in het PNC Centre 1-4 werd voor New York.

Ottawa Senators – New York Islanders
Gisteravond kregen de Senators een flinke oorwassing in New Jersey, toen de Devils vijfmaal in de eerste periode scoorden. Vannacht moest het beter tegen de Islanders.

Al vroeg gingen de bezoekers ervandoor me de voorsprong, want Nick Leddy vond het net op de powerplay. In de tweede periode buitte Ottawa het goede eigen spel uit en scoorden Bobby Ryan en Erik Karlsson, waardoor het 2-1 stond voor de Senators. Van de voorsprong kon echter niet lang genoten worden, want negentien seconden later scoorde Cal Clutterbuck alweer de 2-2. Islanders-aanvoerder John Tavares dat het wel spannend genoeg was geweest. Hij scoorde en gaf een assist op de goal van Hamonic. Okposo maakte het af; 2-5 was de eindstand.

Florida Panthers – Chicago Blackhawks
De winstreeks van twaalf wedstrijden kwam gisteren ten einde in Tampa, het noorden van Florida. Vannacht wilde Chicago revanche in het zuiden van Florida, tegen de Panthers.

De eerste periode was er echter niet naar voor de Blackhawks. Na tien minuten spelen, scoorde Reilly Smith namelijk de openingstreffer van dit duel, waarna Brian Campbell en Quinton Howden ook het net vonden voor de thuisploeg; 3-0. Vroeg in de tweede periode ging Florida verder waar het begonnen was en scoorde Aaron Ekblad de 4-0. Daarna haalde Florida de voet wat van het gaspedaal, maar liet het Chicago niet dichterbij komen. Een mooie overwinning dus voor de Panthers in een uitverkocht BB&T Centre!

Colorado Avalanche – St. Louis Blues
Colorado begint zich steeds comfortabeler te voelen in zijn wildcardpositie. Vannacht kon de voorsprong op de achtervolgers verstevigt worden, met een overwinning op de bezoekende Blues.

In de eerste periode had St. Louis een licht overwicht, maar dit was miniem. Gescoord werd er niet in die periode. Dat was anders in de tweede periode, al duurde het wel even. Na bijna achttien minuten scoorde Alexander Steen de openingstreffer voor de Blues. Lang leek het erop dat de Blues er met de overwinning vandoor konden, maar Nathan MacKinnon scoorde 54 seconden voor tijd de gelijkmaker voor de Avalanche. Overtime bracht niets, waarna aanvoerder Gabriel Landeskog de winnende scoorde in de shoot-out voor Colorado.