Devils nemen voorsprong op Flyers

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De New Jersey Devils hebben vannacht de leiding genomen in de best-of-seven serie. De Devils gaan nu aan kop met een 2-1 voorsprong. De wedstrijd werd beslist in extra tijd door een goal van Alexei Ponikarovsky en bracht de eindstand op 3-4.

Powerplay

In het begin van de eerste periode werden wat kleine kansjes mondjesmaat afgewisseld. Met Adam Henrique op de strafbank wisten de Flyers meer druk te zetten. Brayden Schenn wist met een knap schot Brodeur te verschalken en bracht een einde aan de powerplay, 1-0.
Net over de helft van de eerste periode was het Patrik Elias die de Devils op gelijke hoogte bracht, ook met een powerplay goal. Slechts twintig seconden later was het Ilya Kovalchuk – terugkerend van een rugblessure – die de Devils een 1-2 voorsprong gaf.

Briere again

Matt Carle scoorde na vier minuten in de tweede periode de gelijkmaker. De Flyers konden vervolgens op voorsprong komen door twee powerplays maar wisten niet te scoren.
Zach Parise bezorgde de Devils opnieuw de voorsprong, maar het was Danny Briere die de heldenrol voor Philadelphia weer goed vervulde. Net over de helft van de derde periode schoot hij de gelijkmaker binnen en forceerde daarmee overtime.
In extra tijd stonden de Flyers tot twee maal toe met een extra man op het ijs maar wisten niet te scoren. Ongeveer twee minuten voor het verstrijken van de eerste overtime periode wist Ponikarovsky zijn eigen rebound in het net te werken en de Flyers de overwinning te geven.

Highlights

Programma

Vanavond staat er geen wedstrijd gepland in de Eastern Conference. Zaterdagavond zullen de Capitals het opnemen tegen de Rangers en de serie op gelijke hoogte proberen te brengen. De wedstrijd zal om 18.30 Nederlandse tijd beginnen.
Zondagavond zullen de Flyers en Devils elkaar weer ontmoeten en ook hier proberen de Flyers de schade te beperken en de serie gelijk te trekken. Deze wedstrijd zal om 01:30 Nederlandse tijd beginnen.