Ook Hawks verzekeren plek in Stanley Cup Finals

Door


Gisteravond wisten de Chicago Blackhawks in de Western Conference Finals een punt te zetten achter de Stanley Cup Champs van vorig jaar, de Los Angeles Kings.  Er was voor de Hawks door een last-minute gelijkmaker van de Kings een dubbele overtime voor nodig om de stand op 4-3 te doen eindigen. De series eindigen daarmee op 4-1 in het voordeel van Chicago. In de Stanley Cup Finals gaan ze het opnemen tegen een ander NHL-team dat in zeer goede vorm is, de Boston Bruins.

 


De wedstrijd leek gisteren al erg snel richting Chicago te gaan. Na vier minuten opent Duncan Keith de score met een afstandsschot dat voor Jonathan Quick houdbaar had moeten zijn. De goalie zou later in de wedstrijd nog een houdbaar schot opgeven, wat dure punten bleken. Enkele minuten later verzwaren de Hawks het leed van de Kings door er via Patrick Kane zelfs 2-0 van te maken binnen de eerste periode. De Right Wing weet in een passeerbeweging de puck lang genoeg vast te houden tot Quick gestrekt ligt, om het punt te verzekeren.

Het duurt dan tot half in de opvolgende periode voordat de Kings wat terug doen. Dwight King weet dan op aangeven van Justin Williams de aansluitingstreffer te verzorgen. Even later, vroeg in de derde, krijgt Bryan Bickell een boarding-penalty te voorduren. In de opvolgende powerplay blijkt hoe belangrijk de Left Wing is voor de Hawks, de Kings weten namelijk via Anza Kopitar maximaal te profiteren. En dan is het ineens gelijk, 2-2.

Met nog vier minuten over op de klok, in de laatste periode, maakt Bickell zijn penalty goed. Hij legt hem handig af op Kane, die het net voor de tweede keer weet te vinden. De wedstrijd lijkt beslist in het voordeel van Chicago. Maar zoals een mooie sportgezegde luidt, ‘de wedstrijd is pas over na het laatste fluitsignaal’, weet Mike Richards de Kings weer op gelijke hoogte te brengen, met slechts 9.4 seconden resterend op de wedstrijdklok.

Dan is het tijd voor overtime, en moet er uiteindelijk zelfs dubbele overtime aan te pas komen om de teams van elkaar te scheiden. Maar uiteindelijk is het, wie anders dan, Patrick Kane die het duel beslist. Alhoewel Los Angeles met vlagen genoeg liet zien, winnen de Hawks terecht, en verzekeren ze een verdiende plek in de Stanley Cup Finals.

Terugblikkend was de weg door de playoffs niet altijd gemakkelijk voor Chicago. Waar de Blackhawks in de tweede playoffs-ronde nog bijna werden uitgeschakeld door de Detroit Red Wings, lijken ze sinds die ervaring echter hun weg te hebben gevonden. Met name Patrick Kane en vooral ook Bryan Bickell laten dit seizoen hun waarde blijken. Waar laatstgenoemde in 2010 nog moest toezien hoe zijn naam niet op de gewonnen Stanley Cup belandde, zal dat bij winst dit jaar zonder twijfel anders uitpakken. Maar, om die cup te pakken te gaan krijgen moeten de Hawks het vanaf aankomende woensdag op gaan nemen tegen de Bruins. Een team dat op haar beurt in ronde één ter nauwer nood de Maple Leafs overleefde, en sindsdien op haar beurt ijzersterk hockey laat zien.

Kortom. Het onderonsje om de Stanley Cup kan nog wel eens zeer interessant gaan worden, startend aankomende woensdag in Chicago. SportAmerika houdt je, zoals goede gewoonte is, scherp op de hoogte!

Ook leuk om te lezen