Chicago Fire verstevigt plek in top vijf

Chicago Fire heeft zich vaster in de top vijf van de Eastern Conference genesteld. De ploeg was op bezoek bij laagvlieger Philadelphia Union. Ruim achttienduizend bezoekers zagen de thuisploeg met 3-1 verliezen. Chicago was vele malen sterker dan de Union, maar kwam na iets meer dan een half uur toch schlemielig op achterstand door een eigen goal van Jalil Anibaba. Net voor rust zorgde aanvaller Chris Rolfe voor de gelijkmaker, die Chicago met een iets beter gevoel aan de thee liet beginnen.

In de tweede helft was Philadelphia vervolgens geen partij meer voor de Fire. Twee minuten na rust pakten de bezoekers al de leiding door een goal van verdediger Arne Friedrich (zie foto). Nog geen tien minuten later zette Rolfe met zijn tweede goal van de avond de eindstand op het scorebord.

Door de zege staan de Fire nu op een vierde plaats in de Eastern Conference en verstevigen hun positie in de top vijf, die aan het eind van het seizoen recht geeft op een plaats in de play-offs in de strijd om de MLS Cup. Voor de Union is het seizoen eigenlijk al voorbij. De ploeg staat op een negende plaats en maakt alleen theoretisch nog kans op de play-offs. Philadelphia heeft alleen Toronto FC onder zich.

Philadelphia Union – Chicago Fire, 1-3

New England Revolution – Montreal Impact, 0-1