NHL Weekend Watch: Voorproefjes voor de Play-Offs

Door

Minnesota Wild v Anaheim Ducks

 
Het seizoen nadert het einde. Ondank dat niemand al echt zeker is van de play-offs, lijken de posities op de ranglijst zich steeds duidelijker af te tekenen. Al zijn er nog clubs in een hevige strijd verwikkeld om de Wild Card plekken, kunnen we al wel vooruit kijken naar de eerste ronde van de play-offs. Van de mogelijke match-ups krijgen we in deze NHL Weekend Watch al een paar voorproefjes.

Vrijdag
Anaheim Ducks @ Minnesota Wild
De wedstrijd is een strijd tussen de nummer één van de Pacific Division tegen de ploeg op de eerste Wild Card plek in de Western Conference. De Ducks kunnen cruisen naar de play-offs en hebben vooral als doel om zonder blessures april te halen. Voor de Wild staat er meer op het spel. Zij moeten alles geven om de play-offs te halen.

Dat de Wild niet al lekkerder op de ranglijst staan, is vooral te wijten aan de sterke divisie waarin zij acteren. Met de Blues, Blackhawks en Predators is de concurrentie hevig.

Daarom is het misschien juist wel lekker om op een Wild Card plek de play-offs in te gaan. Zo ontloopt Minnesota mogelijk één van de sterke divisiegenoten. Een first round match-up tegen de Ducks zou dan zomaar in het vat kunnen zitten. Verwacht om 1.00 uur een hevige strijd.

Zaterdag
Boston Bruins @ Pittsburgh Penguins
Op zaterdagavond wordt het hard werken voor de kijkers. Er staan namelijk twaalf wedstrijden gepland. Het begint al om 18.00 uur met twee wedstrijden. Zo spelen dan de Detroit Red Wings in Philadelphia tegen de Flyers. De leukste wedstrijd van dat tijdstip is echter die tussen de Boston Bruins en Pittsburgh Penguins.

Het ontbreken van Krejci is hier al eerder aan bod geweest. Maar de één zijn dood is de ander zijn brood. Met punten in zijn laatste zeven wedstrijden maakt Ryan Spooner het beste van zijn tijd in de Top Six van Boston.

In het oosten lijken de acht plekken wel vergeven. De Red Wings en Bruins horen beiden tot de uitverkorene. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Boston zijn laatste Wild Card plek zal verspelen.

Nashville Predators @ Los Angeles Kings
In het laatste SportAm-magazine was veel aandacht voor de Predators. Terecht ook! Het team presteert zeer goed in de zeer sterke Central Division.

De Los Angeles Kings zullen echt nog alle zeilen bij moeten zetten. Na de sterke reek van februari zijn de Kings weer terug op aarde. Het schema voor de Kings is uitdagend. Naast de wedstrijd tegen de Predators, staan komende week wedstrijden tegen de Ducks en Canucks op het programma. De nummer één en twee in de Pacific Division zullen er alles aan doen om de Kings uit de second season te houden.

Mochten de Kings zich wel op een Wild Card plek wurmen, zou een ontmoeting in de eerste ronde met de Predators tot de mogelijkheden behoren. Ga er om 3.00 uur maar lekker voor zitten.

Zondag
Detroit Red Wings @ Pittsburgh Penguins
Er was een tijd dat beiden dé elite waren in de NHL. In 2008 en in 2009 werd de finale om de Stanley Cup beslist tussen deze teams. Ieder ging met een titel aan de haal.

Een nieuwe confrontatie in de finale is sinds vorig jaar niet meer mogelijk, doordat de Red Wings naar de Eastern Conference zijn verplaatst. Mochten ze elkaar in de play-offs van de Eastern Conference treffen, zal dit een heerlijke match-up zijn.

Het toetje van het weekend is om 17.30 uur te zien.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen