NHL Weekend Watch: Home and Home Rangers en Flyers

Door

Philadelphia Flyers v New York Rangers

Elke week zijn er heel veel wedstrijden in de NHL. Maar de meesten zijn op tijdstippen dat wij in Nederland heerlijk op een oor liggen. En vooral doordeweeks is het een hele opgave om wedstrijden te gaan kijken. Maar in het weekend? Dan hoeven we niet in alle vroegte op het werk te zijn! Dus welke wedstrijden kan je kijken? SportAmerika zet de leukste NHL wedstrijden voor je op een rij.

Flyers en Rangers Home and Home

Vrijdag en zaterdag 19:00 uur

Vorige week keken wij in de NHL Weekend Watch uit naar een home and home tussen de Islanders en Penguins. Beide wedstrijden werden gewonnen door de New York Islanders. Deze week schotelt de NHL ons weer een mooie home and home-series voor in de Metropolitan Division. Dit keer spelen de Philadelphia Flyers en New York Rangers vrijdag en zaterdag tegen elkaar.  Beide wedstrijden beginnen om 19:00 uur Nederlandse tijd.

De Rangers staan gedeeld derde in de Metropolitan Division en spelen dit seizoen echt op de manier zoals Alain Vigneault ze wil laten spelen. Met snelheid en forechecking. De resultaten zijn erg wisselvallig (9-8-4) en de Islanders en Penguins staan een straatlengte voor. De man in vorm bij de Rangers is Rick Nash. De power forward heeft dit seizoen al 15 goals gemaakt en staat daarmee tweede in de NHL.

In de stand staan de Flyers slechts 3 punten achter op de Rangers. Met twee winstpartijen dit weekend zouden de Flyers weer meedoen in de strijd om de play-offs in het oosten.

Vancouver in Detroit

Zondag 20:00 uur

Ook op zondag is er een mooie wedstrijd te zien op een voor ons mooie tijd. Direct na Studio Sport kan overgestapt worden naar de wedstrijd tussen Vancouver Canucks en Detroit Red Wings.

Bij Detroit is Pavel Datsyuk terug na een blessure. Woensdag drukte hij direct zijn stempel met twee goals in de overwinning op de Flyers. Waaronder deze beauty!

Dit jaar blijven blessures grotendeels weg bij de Red Wings en dat is te merken. De ploeg draait als een zonnetje en draait mee in de top van de Atlantic Division.

In Vancouver was het nieuws van de week het overlijden van Pat Quinn. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Devils werd een mooi eerbetoon gegeven aan oud-speler, coach, general manager en president van de club.

Goed weekend!

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen